Ara llegint
FELIB i Ecoembes s’uneixen per impulsar la reducció de residus i el reciclatge a la ciutadania

FELIB i Ecoembes s’uneixen per impulsar la reducció de residus i el reciclatge a la ciutadania

FELIB i Ecoembes s'uneixen per impulsar la reducció de residus i el reciclatge a la ciutadania

La Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) i l’organització Ecoembes han rubricat un acord de col·laboració que consolida el seu compromís amb la cura del medi ambient mitjançant el reciclatge i l’ecodisseny. Aquest conveni, centrat en tres pilars fonamentals, pretén contribuir al desenvolupament sostenible i a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans de les Illes Balears.

Un dels tres aspectes clau sobre els quals es fonamenta aquesta col·laboració és el Foment del Coneixement i l’Educació Ambiental, ja que amb l’objectiu de promoure la conscienciació ambiental, es posarà èmfasi en el sistema de recollida selectiva. A través de campanyes educatives, es cerca involucrar la comunitat en aquest procés crucial per a la sostenibilitat.

El conveni també destaca la importància de la Prevenció en la Regeneració de Residus Domèstics; es tracta de prendre mesures preventives per a la regeneració de residus domèstics. Aquesta iniciativa vol abordar les causes fonamentals dels residus i fomentar pràctiques que minimitzin la generació de residus a la llar.

Per últim, també es centra en l’Economia Circular per a la Reducció d’Emissions de CO2. Amb una perspectiva centrada en l’economia circular, el conveni destaca la necessitat de reduir les emissions de CO2 mitjançant pràctiques sostenibles. Aquest aspecte és clau per a la preservació del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic.

Jaume Ferriol, president de la FELIB, ha subratllat la importància del paper dels ajuntaments en aquesta iniciativa, destacant el seu rol essencial en la recollida selectiva i en l’assoliment dels objectius de l’Agenda 2030.

Leticia Pou, especialista d’Ecoembes a Balears, ha expressat per la seva banda la importància de renovar aquest acord de col·laboració, afirmant que “treballar amb les entitats locals és fonamental per acostar el reciclatge al ciutadà i seguir avançant cap a un model d’economia circular”.

L’objectiu primordial d’aquest conveni és que la col·laboració entre FELIB i Ecoembes serveixi com a catalitzador per al desenvolupament sostenible a les Illes Balears i contribueixi a construir un futur més verd i respectuós amb el medi ambient.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt