Ara llegint
L’escriptor i cronista oficial de sa Pobla, presenta un nou llibre sobre la vida i costums de sa Pobla

L’escriptor i cronista oficial de sa Pobla, presenta un nou llibre sobre la vida i costums de sa Pobla

El nostre company i amic, col·laborador de Fora Vila, Joan Payeras Lllull, presenta, demà dijous dia 23 a les 19:30 h al Museu de Can Planes de sa Pobla, un nou llibre de la seva autoria amb el títol “Cròniques de sa Pobla (I). Indrets patrimonials i la seva història”. Aquest llibre conté la recopilació d’una sèrie de reportatges, que en el seu dia i al llarg d’aquests darrers vint anys han estat publicats al Diario de Mallorca, baix la signatura de Joan Payeras. Per tant, la seva redacció conserva més bé l’estil periodístic propi de l’autor.

A través de la seva lectura, el lector efectuarà un recorregut guiat pels indrets que conformen el patrimoni històric de la vila de sa Pobla i coneixerà la seva història, degudament documentada a través de les recerques fetes als diferents arxius locals i a altres publicacions d’historiadors, escriptors o investigadors diversos. Fonts d’informació són degudament citades a cada un dels articles. Per altra banda, aquest llibre vol ser el primer d’una sèrie de cròniques de sa Pobla, de distintes temàtiques, que Joan Payeras té la intenció de deixar publicades com a legat de la seva tasca com a cronista local, que s’han pogut llegir a distints mitjans de comunicació al llarg de més de cinquanta anys.

Per la seva banda l’escriptor Pere Perelló, autor del pròleg del llibre, diu:

La història del patrimoni de sa Pobla, les seves vicissituds, el com ens ha arribat a nosaltres aquest patrimoni, què pot representar aquest llegat pel futur? Les senyes d’identitat que ens donen sentit. De tot plegat i molt més tracta el llibre d’en Joan Payeras.

Aquesta és la primera part d’una trilogia que va començar a veure la llum el setembre de 2019 i que gràcies a la perseverança d’en Joan, ha aconseguit que arribés a bon port.

En Joan Payeras ens convida a una passejada per un passat que ens ha arribat en forma de present, amb una nota a peu de pàgina que ens recorda que l’hem de transmetre a les generacions futures.

Un patrimoni, també cultural i natural, que ens inspira i dona vida. Que transcendeix, alhora que preserva els costums i la vida quotidiana, en definitiva a nosaltres.

Unes cròniques pobleres que ens ajuden a saber una mica més qui som i d’on venim. Unes cròniques patrimonials que ens omplen d’orgull.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt