Ara llegint
Montuïri estrenarà nova Unitat Bàsica de Salut en un any

Montuïri estrenarà nova Unitat Bàsica de Salut en un any

Montuïri estrenarà nova Unitat Bàsica de Salut en un any

L’empresa Elecnor ha començat els treballs de construcció de la nova Unitat Bàsica de Salut (UBS) de Montuïri i la previsió és que estiguin finalitzades el segon semestre del 2023. Així ho ha manifestat la presidenta del Govern, Francina Armengol, en l’acte que s’ha duit a terme a les obres de la nova unitat bàsica.

Les obres de construcció, pressupostades en 676.500 euros, tenen un termini d’execució de dotze mesos comptadors des de la signatura de l’acta de comprovació del replanteig, que es va signar al mes de setembre.

Durant l’acte, la presdienta del Govern Balear, Francina Armengol ha celebrat la posada en marxa de la construcció d’una infraestructura «molt reclamada per la ciutadania» i fruit «del treball en xarxa amb l’Ajuntament». La presidenta del Govern ha recordat que des de l’executiu s’ha fet «una lluita constant per aconseguir tenir un pressupost en Salut que per primera vegada supera els 200 milions d’euros a les Illes Balears», fet que ha permès dur a terme «un plantejament de millora de les condicions laborals del personal sanitari, de millora de la tecnologia i de millora de les infraestructures sanitàries».

El nou equipament sanitari s’ubica en un solar situat a aproximadament 250 metres de distància de l’actual UBS. Es doblarà el nombre de consultes (de 3 a 6) i es triplicarà la superfície actual (de 120 a 400 metre quadrats). Disposarà de dues consultes de medicina familiar, dues d’infermeria, una de pediatria i una d’infermeria pediàtrica, a més d’una sala de cures i una d’extraccions. El nou edifici també tendrà vestíbul, recepció, sis sales d’espera i arxiu. Amb tot això es resoldran els problemes derivats de l’antiguitat del centre actual, com ara les barreres arquitectòniques, els problemes de climatització o les limitacions d’aparcament.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt