Ara llegint
Pla de Mallorca XXI demana al Consell fixar-se més en la qualitat de vida dels residents

Pla de Mallorca XXI demana al Consell fixar-se més en la qualitat de vida dels residents

Pla de Mallorca XXI demana al Consell fixar-se més en la qualitat de vida dels residents

L’associació Pla de Mallorca XXI va celebrar dissabte passat una assemblea oberta per xerrar sobre el Pla de Sostenibilitat Turística en Destí (PSTD) de la Mancomunitat del Pla. Aquest pla de sostenibilitat turística va ser seleccionat i finançat amb 3 milions d’euros de fons europeus Next Generation, i la seva aplicació va ser el punt principal de debat en aquesta reunió.

Al llarg de la trobada celebrada a Llubí, des de Pla de Mallorca XXI es varen expressar les seves preocupacions de cara a la manca de consideració de la societat civil, la qual a través de diferents associacions ha manifestat la voluntat d’implicar-se a aquest procés, que sembla destinat a potenciar la imatge turística del Pla de Mallorca, en comptes de millorar i gestionar el turisme ja existent posant com a prioritat la qualitat de vida de les persones residents.

També es va constatar que no s’ha tingut en compte en cap moment l’existència del conveni de col·laboració entre Pla de Mallorca XXI, ALCAIB (Associació de Llicenciats/des en Ciències Ambientals de les Illes Balears), la Mancomunitat del Pla i el Consell de Mallorca firmat el 2021.

A més, varen explicar com s’han ignorat els diversos intents que hem fet des de Pla de Mallorca XXI de reunir-se amb la Mancomunitat i amb l’empresa encarregada de la gestió del PSTD, DALEPH, de la Comunitat Valenciana.

A l’acte va assistir-hi el director insular de Turisme, Pedro Mas, l’agent d’ocupació i desenvolupament local de l’Ajuntament d’Algaida, Eduardo Soriano, i representants de Pla de Mallorca XXI i ALCAIB. A la trobada s’havien convidat representants de tots els ajuntaments de la comarca del Pla de Mallorca, del Consell de Mallorca i de la Direcció Insular de Turisme, així com de la Mancomunitat del Pla.

“Des de Pla de Mallorca XXI vam trobar rellevant i necessari que el director insular de Turisme, Pedro Mas, s’expressés a favor d’un equilibri entre les persones que viuen al Pla i el sector turístic tenint en compte criteris de sostenibilitat. A més, celebram que es parlés del compromís amb revisar el conveni existent perquè es pugui implicar a la societat civil en un futur”, han assenyalat avui mitjançant una nota de premsa.

Aquesta és la segona vegada Pla de Mallorca XXI fa una trobada amb Pedro Mas. La primera reunió que va tenir lloc el 23 de febrer, i en la qual també hi va assistir el conseller executiu de turisme José Marcial Rodríguez.

En aquesta segona trobada se’ls va fer arribar el document que mostra les al·legacions de Pla de Mallorca XXI, en detall, sobre l’aplicació del PSTD, el qual també ha estat enviat als mitjans de comunicació per a la seva publicació. La següent reunió està prevista el dia 12 d’abril, encabida dins del cicle de trobades amb la societat civil que organitza la Direcció Insular de Turisme, i que farà referència a la comarca del Pla de Mallorca.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt