Ara llegint
Porreres serà diumenge l’epicentre de l’agricultura ecològica amb més de 80 estands

Porreres serà diumenge l’epicentre de l’agricultura ecològica amb més de 80 estands

El proper diumenge, 24 d’abril, la Diada d’agricultura ecològica i la Fira estatal de Biodiversitat Cultivada prendrà la temperatura al sector de l’agricultura eco i l’agroecologia als carrers de Porreres. Es tracta de la major exposició i venda de productes ecològics de les Illes Balears amb més de 80 estands, taules rodones, exposicions, tasts, cercaviles i activitats per a infants, entre d’altres.

El tema que vertebrarà la diada d’enguany és la Ramaderia extensiva. Per això totes les activitats que s’han preparat tenen l’objectiu d’obrir un espai fructífer de debat sobre la importància de la ramaderia més present a les Illes Balears.

L’acte que posarà l’inici al programa serà la taula rodona “Podem menjar carn i refredar el planeta?”, dimarts 19 d’abril a les 19 h al Club Diario de Mallorca.

El president d’APAEMA, Miquel Coll, ha explicat durant la presentació de la diada que “es tracta de l’esdeveniment més important de l’associació. Després de dos anys tendrem la Diada presencial que arriba a la seva 15a edició. El seu propòsit és agrupar tot el sector al voltant d’un acte festiu i acostar-lo a tota la societat i obrir debats que ens empoderin en la Sobirania Alimentària”.

La batlessa de Porreres, Xisca Mora, ha destacat que “per l’ajuntament de Porreres és un plaer tornar a ser el poble escollit per aquesta fita”. A més, des del consistori, consideren que “amb les diferents crisis que estam patint queda més clar que mai la importància de consumir producte local i que estigui cultivat de forma ecològica amb totes les garanties que això dona”.

En representació de l’Associació Varietats Locals, Xavier Moratinos, ha exposat el programa de la Fira Estatal de Biodiversitat Cultivada i ha remarcat la rellevància que té aquesta a l’hora de generar espais on compartir coneixement.

El director tècnic del Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica (CBPAE) Jeroni Vera ha presentat, “com ja és tradició”, les estadístiques anuals d’agricultura ecològica de les Illes Balears del 2021. “Cal destacar que en el 2021 a les Illes Balears ja s’ha assolit la xifra de 1.103 operadors i una superfície de 39.768 hectàrees de cultiu ecològic certificat.” El creixement continuat en aquests darrers 5 anys es consolida amb un 8 % en l’increment d’operadors i en un 5,1% respecte a la superfície. “És a dir, la superfície ecològica de les Balears representa el 16,4% de la SAU (superfície agrari útil.)”.

La representant de Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica/Agroecologia (SEAE), Aina Calafat, ha presentat el Congrés Estatal d’agricultura ecològica que serà immediatament després de la Diada i la Fira, del 25 al 27 d’abril. “Des de SEAE, la UIB i la Conselleria d’Agricultura han triat aquestes dates perquè tant la Diada com la Fira de biodiversitat cultivada són de les majors trobades estatals del sector”. A més, ha afegit Calafat, “la decisió de fer-ho a Mallorca és perquè aquí hi trobam el sector més ben coordinat, connectat i actiu de tot l’estat”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt