Ara llegint
Binissalem recupera els carrers per als infants tancant-los al trànsit i organitzant jocs

Binissalem recupera els carrers per als infants tancant-los al trànsit i organitzant jocs

Binissalem recupera els carrers per als infants tancant-los al trànsit i organitzant jocs

Els carrers de Binissalem s’han convertit en un espai d’oci a l’aire lliure per als més petits i les seves famílies amb la nova edició del ‘Binicarrer Divertit’ 2024, que va començar ahir, 3 de juliol, al carrer Guillem Martí.

Aquesta iniciativa, impulsada pel Consell d’Infants, té com a objectiu principal recuperar els carrers com a espais de joc i convivència per a tothom. En paraules del batle Víctor Martí, “els cotxes ocupen gairebé tot l’espai del carrer avui en dia, i volem canviar això, encara que sigui només unes hores, perquè persones de totes les edats puguin jugar de manera segura i divertida”. Martí destaca la importància de tancar temporalment els carrers per transformar-los en llocs on es puguin compartir moments com feien les generacions passades.

Per garantir la seguretat i el confort dels participants, s’han escollit carrers amples i amb ombra. El batle ha elogiat la feina de la Policia Local per la seva ajuda en la selecció dels carrers més adequats per a aquesta activitat. “Sabem que tancar els carrers pot causar alguna incomoditat, però demanam comprensió i suport als residents, és per una bona causa”, ha dit Martí. “Aquest projecte és una oportunitat per crear un espai d’esbarjo intergeneracional, per compartir i perquè la gent surti al carrer a gaudir del poble”.

L’edició anterior del ‘Binicarrer Divertit’ va comptar amb més de 300 participants l’estiu passat. Enguany, l’esdeveniment se celebra el primer dimecres de juliol, agost i setembre. Així, les pròximes convocatòries tindran lloc el 7 d’agost al carrer Pou Bo, i el 4 de setembre als carrers de Camilo José Cela i del Raiguer.

Aquest projecte no només permet que els infants recuperin els carrers per jugar, sinó que també fomenta la convivència entre generacions, convertint els espais urbans en punts de trobada per a tota la comunitat. Amb iniciatives com aquesta, Binissalem fa un pas endavant cap a la recuperació dels espais públics per a l’ús i gaudi de tots els seus veïns, potenciant els valors de la convivència i el respecte.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt