Ara llegint
Culminen les obres del passeig marítim del Port d’Alcúdia després de cinc mesos d’obres

Culminen les obres del passeig marítim del Port d’Alcúdia després de cinc mesos d’obres

L’Autoritat Portuària de Balears (APB) ha finalitzat les obres del passeig marítim del Port d’Alcúdia que donen continuïtat als vianants al passeig fins a l’Estació Marítima. Aquesta intervenció ha previst la millora urbana dels trams adscrits al domini públic portuari dels carrers Teodor Canet i Gabriel Roca, amb la licitació d’unes obres amb un cost de 803.000 euros i una durada de cinc mesos.

El projecte ha consistit en la millora de la urbanització dels carrers Teodor Canet i Gabriel Roca del port d’Alcúdia amb l’eixamplament de voreres per al gaudi dels vianants, millores en el mobiliari urbà, en la senyalització viària, la incorporació d’arbratge i un nou sistema de xarxa pluvial i lumínic adaptat a les necessitats actuals del nou passeig de vianants.

Un altre punt a destacar és l’eliminació de carrils de trànsit rodat, convertint la via en sentit únic al port comercial i la construcció d’una rotonda que permetrà dirigir la circulació de vehicles entre els molls Comercials i l’Estació Marítima. També es preveu aprofitar la banda mar del carrer per a l’aparcament de vehicles en cordó.

La superfície total d’intervenció per a aquesta millora urbanística és de 4.800 metres quadrats.

Aquesta actuació de l’APB ha estat consensuada amb l’Ajuntament d’Alcúdia, que ja es va fer càrrec de la millora urbana del tram de la seva competència del carrer Teodor Canet. Reduir la velocitat del trànsit en aquesta zona, millorar el mobiliari urbà i disminuir el renou dels vehicles són les mesures que es duran a terme amb l’objectiu de potenciar l’oferta turística i potenciar el passeig de vianants durant tot l’any.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt