Ara llegint
El Consell posa en marxa les obres de la rotonda que dona accés al Camí Vell d’Orient

El Consell posa en marxa les obres de la rotonda que dona accés al Camí Vell d’Orient

El Consell posa en marxa les obres de la rotonda que dona accés al Camí Vell d'Orient

Aquests dies han arrancat les obres de construcció de la nova rotonda entre la carretera Alaró-Consell (Ma-2022) i el Camí Vell d’Orient, impulsades pel Consell de Mallorca. Des del Consell han dit que es tracta d’un projecte sol·licitat pels veïnats d’Alaró i que millorarà, de forma molt significativa, la seguretat del trànsit en la intersecció. El pressupost de la intervenció és de 660.000 euros. 

El president del Consell, Llorenç Galmés, acompanyat del conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, i el batle d’Alaró, Llorenç Perelló, han visitat avui dematí les obres. Allà Galmés ha destacat dos aspectes fonamentals en què es basaran les polítiques del Consell de Mallorca en aquest mandat: «En primer lloc, posar en marxa infraestructures com aquesta, que milloren la seguretat en el trànsit; i en segon lloc, escoltar els ajuntaments, per tal d’impulsar les obres que els pobles necessiten».

El president del Consell ha dit que «fa anys que el poble d’Alaró reclama l’execució d’aquesta obra al Consell i ja tocaria estar en funcionament. La inacció en polítiques de carreteres durant la passada legislatura ha fet que municipis, com Alaró, no vegin realitzades les infraestructures». Galmés ha afegit que «ja s’han desbloquejat, en menys de quatre mesos, tota una sèrie de projectes essencials, que no avançaven, aquest n’és un exemple i també la carretera Llucmajor-Algaida o la variant de Sant Llorenç, que va provocar les inundacions de 2018».  

Les obres

La configuració actual de la intersecció en T existent entre la Ma-2022 i el camí Vell d’Orient no compleix els requisits de seguretat vial que avui dia la societat requereix. La manca de visibilitat en els moviments de la intersecció actual genera situacions potencialment perilloses per als vehicles, ciclistes i vianants.

El projecte té per objecte millorar la intersecció, per reduir-ne la perillositat, tenint en compte també el traçat del tram inicial previst en el projecte Vial cívic, pel que fa a la comunicació no motoritzada amb el camí Vell d’Orient. Es proposa la intersecció en la rotonda com a solució òptima, que ha mostrat una gran versatilitat per solucionar els problemes de seguretat de les interseccions en T en vies interurbanes similars. Així, les actuacions proposades contribuiran significativament a augmentar la seguretat en les vies relacionades i a millorar-ne l’accessibilitat d’usuaris no motoritzats, vianants i ciclistes.  

Vial cívic 

D’altra banda, el president Galmés i el conseller Rubio s’han compromès a accelerar tot el possible les obres del polèmic Vial cívic, que s’havia d’executar de forma simultània amb la rotonda, però la renúncia de l’empresa constructora ha obligat a recalcular el projecte i dur endavant una nova adjudicació. En qüestió de pocs mesos el projecte nou estarà adjudicat i es podrà dur a terme la connexió amb la rotonda que ja està en obres. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt