Ara llegint
Inca instal·la un parc fotovoltaic d’autoconsum als terrenys del pou de Son Fiol

Inca instal·la un parc fotovoltaic d’autoconsum als terrenys del pou de Son Fiol

Inca instal·la un parc fotovoltaic d’autoconsum als terrenys del pou de Son Fiol

L’Ajuntament d’Inca ha posat en marxa una planta de producció d’energia elèctrica a través de tecnologia solar amb la instal·lació d’un parc fotovoltaic d’autoconsum de 100 kW de potència. En concret, la instal·lació produirà anualment 145.547 kWh. Per tant, amb aquest projecte es preveu una reducció d’emissions de CO₂ anuals de 53.077,34 kg i un estalvi econòmic aproximat de 200.000 euros a l’any.

La planta fotovoltaica se situa en els terrenys a on s’ubica el pou de Son Fiol i ocupa una superfície de 421,636 m². Aquest emplaçament és un dels punts de més consum elèctric del municipi a causa de les bombes d’extracció i impulsió d’aigua que es troben allà instal·lades.

«D’aquesta manera, aconseguim un important estalvi econòmic i la reducció d’emissions de CO₂. Des de l’Ajuntament estam compromesos amb la d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) i l’Agenda 2030 per tal de contribuir a mitigar els efectes del Canvi Climàtic. És necessari, per tant, promoure l’ús d’energies renovables i potenciar l’aprofitament de l’energia solar transformant-la en energia d’autoconsum», explica el batle d’Inca, Virgilio Moreno. 

El projecte, que neix amb la finalitat de potenciar l’ús d’energies renovables i la reducció de les emissions de CO₂, ha suposat una inversió de 124.452,13 euros (IVA inclòs), subvencionada pel departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt