Ara llegint
La patata de Sa Pobla, també afectada per les gelades associades a Juliette

La patata de Sa Pobla, també afectada per les gelades associades a Juliette

La patata de Sa Pobla, també afectada per les gelades associades a Juliette

La conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació fa un seguiment per les finques de producció de patata afectades per la borrasca ‘Juliette’, que ha provocat nombrosos danys entre aquest subsector agrari. La consellera Mae de la Concha ha visitat diversos sementers afectats juntament amb el director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández, i pagesos de la zona de Sa Pobla.

La consellera Mae de la Concha ha explicat que «encara és prest per avaluar els danys, hem vist que les plantes s’han vist afectades per les gelades, el vent i el calabruix, però encara no sabem com està afectada la patata». «Feim aquestes visites per veure de primera mà i parlar amb els pagesos afectats, i perseguim dos objectius molt concrets com són la declaració de Zona Catastròfica i aconseguir fons, i també veure com podem donar suport als productors des de la conselleria i el Govern», ha destacat.

El director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández, ha destacat que «sabem que a la zona de Sa Pobla hi ha diferents tipus de temporades de patata com l’extraprimerenca, la primerenca i la tardana». En aquest sentit, ha explicat que «l’extraprimerenca, la que ja surt per a l’exportació, està molt afectada, i hem de veure com reacciona la primerenca i la tardana». «Hem d’esperar a la setmana que ve a veure com es recuperen les plantes, i ara és el moment d’estar al costat del sector i seguir els efectes del temporal», ha conclòs.

La consellera De la Concha visitarà la propera setmana finques d’oliverar i de ramat oví, entre d’altres, afectades pel temporal.

Tècnics de l’Institut de Recerca i Formació Agroalimentària de les Illes Balears (IRFAP) de la conselleria de Agricultura, Pesca i Alimentació iniciaran les avaluacions de danys a partir de la setmana que ve.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt