Ara llegint
Escorca es mostra agraït per l’ajuda rebuda i es suma a la petició que la gent no hi vagi aquests dies

Escorca es mostra agraït per l’ajuda rebuda i es suma a la petició que la gent no hi vagi aquests dies

Escorca es mostra agraït per l'ajuda rebuda i es suma a la petició que la gent no hi vagi aquests dies

L’Ajuntament d’Escorca, el que actualment té encara més superfície nevada i més quilòmetres de carreteres tallades a causa de la tempesta Juliette, s’ha sumat a la petició d’altres institucions i ha demanat a la ciutadania que aquest cap de setmana no hi acudeixi gent per evitar perills i deixar treballar els operaris que intenten restablir tots els serveis.

Des d’aquest consistori, comandat per Toni Solivellas, han detallat que totes les carreteres d’accés al municipi estaran encara tancades al llarg de tot aquest cap de setmana.

Concretament, les carreteres que pugen a Lluc tant des de Selva com des de de Pollença operatives tan sols per als treballadors i veïnats. Aquests darrers ho hauran d’acreditar amb la targeta municipal d’autorització d’aparcament. La carretera que puja des de Sóller està encara completament tallada.

El Santuari de Lluc i la zona del Guix estan operatives per a vehicles.

També han informat que des de l’Ajuntament estan treballant dins la urbanització de Son Massip en la neteja dels carrers.

D’altra banda, l’accés a la carretera de Sa Calobra i Cala Tuent no estarà operatiu, de moment, tot i que s’hi continua treballant. El millor accés és el marítim.

Energia elèctrica

Pel que fa al subministrament elèctric, la zona del Santuari de Lluc, Es Guix i Coll de Sa Bataia ja tenen subministrament gràcies a un generador. A la zona de Son Massip també s’hi està fent feina per col·locar-hi un generador. A la zona de Sa Calobra i Cala Tuent hi ha fortes dificultats d’accés i s’està estudiant les alternatives per fer-hi arribar un generador.

Pel que fa a les comunicacions Escorca ha informat que segueix sense cobertura mòbil i telefonia fixa a la major part del municipi. A la Casa Consistorial han recuperat el telèfon i internet mitjançant antenes de wi-fi. Si qualque veïnat necessita fer cridades de telèfon o connexió a internet pot acudir a l’Ajuntament, en horari d’oficina, i li donaran accés, segons han explicat.

Els agraïments

Des de l’Ajuntament d’Escorca han volgut fer públic l’agraïment per la intervenció i col·laboració de tots els professionals, forces i cossos de seguretat i serveis d’emergències per fer front a les incidències provocades per la borrasca Juliette.

Han volgut citar especialment Protecció Civil, els Bombers de Mallorca, l’Ibanat, la Guàrdia Civil i la UME, així com també els treballadors de manteniment de carreteres del Consell de Mallorca, per l’esforç en la complicada situació. De la mateixa manera també han volgut agrair la tasca feta per l’equip de govern de l’Ajuntament i el seu esforç per coordinar la situació.

Han tengut una menció especial per “la feina incansable de la brigada municipal d’Escorca i de l’Ajuntament de Selva, els seus treballadors i el seu batle, Joan Rotger, per ajuda-nos a retirar les restes de la tempesta de la Plaça del Santuari”.

De la mateixa manera han fet al·lusió especial al “Santuari de Lluc i la seva direcció, que amb professionalitat i dedicació han estat a l’altura de la situació i han atès a totes les persones que s’havien quedat, durant dies, aïllades a l’entorn de Lluc”.

Però no tot han estat agraïments: “De la mateixa manera, lamentam profundament que, malgrat la presència de la presidenta del Govern, Francina Armengol, al Coll de sa Batalla, no s’interessés per les necessitats de la corporació municipal, ni per la situació que varen patir els treballadors i el Prior del Santuari de Lluc, juntament amb les famílies que varen quedar atrapades durant més de 48 hores sense corrent ni connexió amb l’exterior. Una mostra de la manca de sensibilitat cap els veïnats i l’equip de govern d’Escorca”.

Finalment, en la nota feta pública des del consistori escorquí, han volgut agrair “l’interès de tots els mitjans de comunicació i la seva professionalitat a l’hora de mantenir la ciutadania informada. Lamentam no haver-los pogut atendre i esperam la seva comprensió”.

Agraïment del Santuari

El Prior de Lluc, Marià Gastalver, i el seu equip també han fet públic un comunicat mitjançant el qual “volen agrair totes les famílies que els va agafar la borrasca Juliette en el Santuari per la seva comprensió, paciència i col·laboració. Entre tots es va aconseguir un clima que afavorís la serenitat i així poder atendre a totes les necessitats sobretot dels més petits”.

Expliquen que “des del Santuari es varen posar totes les forces perquè tothom es pogués sentir com a casa, malgrat la manca de llum, aigua, desconnexió total referents a mòbils, i altres mitjans de comunicació i la incomunicació amb l’exterior”.

“Agraïm també a tots els treballadors i treballadores del Santuari per la seva màxima entrega, disponibilitat i professionalitat. Varen fer que totes les famílies poguessin sentir-se segures i ateses. No podem deixar d’agrair la intervenció i col·laboració de tots els professionals, forces i cossos de seguretat i serveis d’emergències per fer front a les incidències provocades per aquesta borrasca que ens ha afectat de forma més dura al cor de la Serra. Especialment a la Protecció Civil, els Bombers de Mallorca, l’Ibanat, la Guàrdia Civil i l’UME, així com també treballadors de manteniment de carreteres del Consell de Mallorca. A tots pel seu gran esforç en la complicada situació que hem viscut aquests passats dies”, diu el missatge emès.

Des del Santuari de Lluc també han expressat el seu agraïment per l’ajuda de l’Ajuntament d’Escorca i el seu batle Toni Solivelles i les brigades municipals; a l’Ajuntament de Selva, i el seu batle, Joan Rotger i les brigades municipals, per ajudar a fer net les branques i arbres caiguts de la plaça dels Pelegrins.

També han expressat agraïment per a tots els mitjans de comunicació i la seva professionalitat a l’hora de mantenir la ciutadania informada malgrat no poder tenir contacte amb el Santuari.

“No volem acabar aquest comunicat sense donar gràcies a la Mare de Déu de Lluc que ha vetlat perquè no hi hagués cap desgràcia humana i poder treure el millor de cadascú en unes circumstàncies tan dures i inesperades”, resa el comunicat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt