Ara llegint
L’Ajuntament d’Inca convoca els Premis Literaris Pare Colom, dotats amb 5.400 euros

L’Ajuntament d’Inca convoca els Premis Literaris Pare Colom, dotats amb 5.400 euros

L’Ajuntament d’Inca ha aprovat les bases d’una nova convocatòria dels Premis Literaris Pare Colom. Aquests guardons, que any rere any van incrementant la seva fama i s’han posicionat ja com un dels millors valorats a tot el territori nacional, tenen per objecte contribuir a donar un impuls a la literatura catalana, a l’hora que s’enalteix la figura de l’il·lustre poeta i lingüista Pare Colom. 

Els Premis Literaris Pare Colom 2022 s’han convocat en les modalitats de Narrativa, Poesia i Teatre. Les obres aspirants han de ser escrites en llengua catalana i cal que siguin originals i inèdites. Cada autor podrà concursar-hi amb un màxim d’una sola obra a cada una de les categories; la temàtica de les obres és lliure.

El termini per presentar les obres finalitza dilluns dia 31 de maig de 2022. Amb la finalitat de potenciar la participació des de tots els territoris de parla catalana, les obres s’han de remetre per correu electrònic.

Les bases de la convocatòria estableixen un premi de 3.000 euros en la categoria de narrativa i un premi de 1.200 euros en les categories de poesia i teatre. A més a més, les tres obres premiades seran també editades per Lleonard Muntaner Editors, que sempre ha col·laborat amb aquests premis literaris. 

De fet, aquest dissabte 26 de febrer, es presenten a Barcelona les obres guardonades amb els Premis Pare Colom 2021. La presentació serà a les 12 hores, en la llibreria La Central i comptarà amb la participació de tots els escriptors i escriptores premiats.

En aquest sentit, la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Inca, Alice Weber, que també assistirà a la presentació, destaca que «La difusió dels Premis per tots els territoris de parla catalana és un dels objectius complerts durant aquests darrers anys, i és una mostra de la bona acollida i renom que han adquirit, especialment a Catalunya.»

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt