Ara llegint
Reciclar dona punts solidaris a Marratxí

Reciclar dona punts solidaris a Marratxí

Els gairebé 39.000 habitants de Marratxí ja poden reciclar i a la vegada obtenir premis o fer donacions a ONG amb els punts que obtenguin per reciclar. Des de fa unes setmanes s’ha instal·lat al municipi RECICLOS, un sistema de devolució i recompensa desenvolupat per Ecoembes que permet obtenir premis sostenibles i socials al reciclar les seves llaunes i botelles de plàstic de begudes en els contenidors grocs situats en la via pública.

Amb els punts obtinguts, els usuaris de RECICLOS podran col·laborar amb l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), Sonrisa Médica o ajudar a la creació del Bosc RECICLOS. Aquest sistema de reciclatge premia als ciutadans recicladors amb incentius amb els quals podran ajudar a millorar l’entorn o a ajudar als qui més el necessiten, mentre continuen fomentant la circularitat dels envasos, és a dir, donar-los una nova vida a través del reciclatge.

La regidora de Medi Ambient, Cristina Alonso, ha destacat que amb l’adhesió a RECICLOS “pretenem motivar a la gent per a reciclar els seus envasos lleugers d’una manera incentivada i divertida, inclús per fer partícips als petits de la casa per ajudar-los a entendre la importància del reciclatge pel nostre medi ambient i la seva protecció, tot això sense oblidar que el primer que hem d’intentar és reduir la generació de residus de qualsevol tipus”

Així funciona RECICLOS

Per a fer ús d’aquest sistema, els ciutadans només han de descarregar-se l’app gratuïta RECICLOS i, a casa, escanejar el codi de barres de la llauna o ampolla de plàstic que volen reciclar abans de tirar-ho al contenidor. Una vegada al carrer, quan acudeixin al contenidor groc amb la seva bossa d’envasos, han de dipositar-la allí i escanejar el codi QR que hi ha en el contenidor. En utilitzar els contenidors grocs o les màquines, els usuaris obtindran punts, denominats RECICLOS, que podran canviar per les diferents recompenses que tinguin disponibles.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt