Ara llegint
Reobri el camí de sa Talaia d’Alcúdia, després de reparar els danys provocats per Juliette

Reobri el camí de sa Talaia d’Alcúdia, després de reparar els danys provocats per Juliette

Reobri el camí de sa Talaia d'Alcúdia, després de reparar els danys provocats per Juliette

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural ha finalitzat aquests dies les tasques de rehabilitació i estabilització del camí de sa Talaia d’Alcúdia, a la finca pública de la Victòria, que és propietat de l’Ajuntament d’Alcúdia i està inclosa en el Catàleg de forests d’utilitat pública.

L’estat del camí d’accés al cim de sa Talaia des de l’ermita de la Victòria es va veure afectat per la borrasca Juliette, que va provocar grans danys a l’illa de Mallorca els dies 27 i 28 de febrer de 2023. Aquesta actuació d’estabilització i condicionament de la zona s’ha fet amb l’objectiu principal de garantir la seguretat dels excursionistes i de possibilitar l’accés a peu al punt de vigilància contra incendis forestals.

Un gran despreniment va provocar l’esbaldrec de tres trams de marges que sustentaven el camí, que van deixar la zona en molt mal estat i que impossibilitaven transitar-la a peu. Aquest fet feia necessari una intervenció que permetés restablir unes condicions de seguretat mínimes al tram del pas de s’Aritja al cim de sa Talaia, on hi ha instal·lat un punt de vigilància i prevenció d’incendis forestals de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural.

A més, es tracta d’una ruta senderista molt freqüentada. Ara, amb els treballs executats es podrà restablir el servei de vigilància fixa contra incendis forestals en aquest cim, alhora que la ruta per a excursionistes es podrà recórrer amb més seguretat.

Els treballs realitzats

Les actuacions s’emmarquen en les feines de restauració ambiental dels hàbitats forestals afectats per la borrasca Juliette a l’illa de Mallorca, encarregades a Tragsa. Les tasques han consistit a sanejar la zona del despreniment per fer caure tot el material inestable. També s’ha estabilitzat el talús mitjançant una malla d’uns 150 m2 fixada a les roques amb ancoratges cada 2,25 m i s’ha restablert el traçat del camí afectat pel despreniment. A més, s’ha duit a terme la reinstal·lació de les baranes de fusta.

Amb tot, cal recalcar que la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcúdia i la del Consell de Mallorca ha estat fonamental per informar de les actuacions que s’han duit a terme a la zona i garantir, així, la seguretat dels excursionistes.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt