Ara llegint
Sa Pobla presenta el programa de la 29ena edició del Festival Mallorca Jazz

Sa Pobla presenta el programa de la 29ena edició del Festival Mallorca Jazz

Sa Pobla presenta el programa de la 29ena edició del Festival Mallorca Jazz

Del 26 de juliol al 30 d’agost, sa Pobla serà l’epicentre del jazz amb la celebració de la 29ena edició del Festival Mallorca Jazz sa Pobla. Avui dematí, el batle de sa Pobla, Biel Ferragut; la regidora de Cultura, Catalina Maria Serra; el director del festival, Pep Crespí; i el director insular d’Artesania, Pere Ferrer, han estat els encarregats de presentar l’edició d’enguany acompanyats de diferents col·laboradors i patrocinadors de l’esdeveniment, una cita ja consolidada dins l’oferta musical de l’estiu mallorquí.

Catalina Maria Serra, ha manifestat que “es tracta d’una edició rodona, que compta amb tres propostes internacionals, tres de locals i una gran clausura amb la Huialfàs Ensemble, que ens permetrà tancar el festival amb el talent pobler del músic Miquel Bennàssar. El festival i el Seminari de Jazz tenen ja una llarga i gran trajectòria, que ens fan sentir orgullosos”.

El batle, Biel Ferragut, ha aprofitat l’ocasió per reconèixer la tasca del director i de totes les persones que col·laboren en el festival. “El festival Mallorca Jazz sa Pobla és un punt de referència per als aficionats i aficionades al jazz. Dona vida a l’estiu pobler i ens ha sabut situar a damunt el mapa”, ha dit.

Per la seva banda, Pep Crespí ha explicat la programació d’aquesta 29a edició, destacant la varietat d’estils dins el gènere jazz i la qualitat de totes les propostes amb artistes de primera fila mundial.

Des de dimecres dia 26

L’encarregada de l’obertura del festival el dimecres 26 de juliol serà la cantant i actriu de teatre Shakura S’Aida, qui compta amb una sòlida trajectòria artística de més de vint-i-cinc anys. Natural de Brooklyn i criada a Suïssa, aviat es va traslladar a Toronto, on ha desenvolupat gran part de la seva carrera artística, encara sorprèn el públic amb el seu apassionant estil vocal de blues. Aquest serà l’únic concert gratuït del cicle i se celebrarà a la plaça Major de sa Pobla.

El segon concert serà el dimarts 1 d’agost al Parc de Can Cirera Prim amb Kenny Barron, un dels pianistes més influents de la història del Jazz. Va néixer a Filadèlfia, l’any 1943, i ha decidit celebrar el 80è aniversari sobre els escenaris, oferint-nos un repàs a la seva extensa i magnífica carrera.

Seguirà el dilluns 7 d’agost amb el concert de Mary Halvorson en format sextet. “Amaryllis”, el projecte que Halvorson presenta a sa Pobla, és un dels deu millors discs de jazz de l’any, segons la premsa especialitzada, i en destaca la capacitat que té per sorprendre l’oient. El treball uneix moltes influències i gèneres musicals des del jazz, la música experimental, la ‘new music’ i que es confirma com una de les veus més rellevants del moment.

El dimecres 16 d’agost tocarà a la Gillespie Big Band. Divuit dels més destacats músics illencs faran un reconeixement al magistral trompetista Dizzy Gillespie trenta anys després de la seva mort.

El dimarts 22 d’agost, comptarem amb un dels exponents de la jove escena jazzística, Pere Bujosa. El seu trio va ser finalista al premi de Millor Banda emergent concedit per la Plataforma Jazz Espanya.

El grup encarregat de tancar el festival serà Huialfàs Ensemble, un projecte del jove músic pobler Miquel Bennàssar, que reviu les tonades de camp de sa Pobla en clau jazzística i experimental mitjançant una big band formada per trenta-cinc músics.

El baterista i compositor Jimmy Weinstein és el coordinador del projecte pedagògic, que arriba a la 18a edició. És el Seminari Internacional de Jazz amb la Traveling School. Per enguany es proposa una nova iniciativa: la confluència entre els professors que varen iniciar el projecte i els alumnes que ara són professors, com Llorenç Barceló, Pep Garau i Thomas Fontin.

L’oferta musical es complementarà amb una exposició de fotografies a l’aire lliure de Joana Crespí. Les fotografies es podran veure durant tot el festival al Parc de Can Cirera Prim i recull les imatges que la fotògrafa ha captat durant tots aquests anys de festival.

A més, enguany es lliurarà el Premi Festival Mallorca Jazz a Toni Miranda per la seva llarga trajectòria i per la seva vinculació al festival de sa Pobla. Ens brindarà un concert de celebració a sa Congregació els dijous 3 d’agost a les 20.30h.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt