Ara llegint
Set comerços de Sa Pobla reben el reconeixement d’Emblemàtics

Set comerços de Sa Pobla reben el reconeixement d’Emblemàtics

El municipi de sa Pobla s’ha adherit al projecte «Emblemàtics balears» amb un total de set comerços catalogats. El programa, impulsat per la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de la Direcció General de Comerç i de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), té com a objectiu la protecció del teixit comercial tradicional. Els comerços de sa Pobla catalogats a «Emblemàtics balears» són: Antic Forn Cas Cero (forn i pastisseria): emblemàtic. Ferreteria Campins (ferreteria i equipament de la llar): amb història. Ferreteria Can Comas (ferreteria i equipament de la llar): amb història. Forn Can Felip (forn i pastisseria): arrelat. Forn Can Paco (forn i pastisseria): arrelat. Joieria Fill d’en Jaume Segura (joieria i rellotgeria): arrelat amb història. Tenda Cas Cotxer (merceria): emblemàtic El projecte «Emblemàtics balears» neix de la necessitat de protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. Una de les finalitats d’aquest projecte és donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics. Tot i que la iniciativa se centra en els comerços catalogats, la resta de teixit comercial se’n beneficia, ja que els emblemàtics també funcionen com a element tractor i reclam per als visitants de dins i fora de les Illes. Són els ajuntaments que identifiquen els comerços del municipi que compleixen els requisits per ser emblemàtics, d’acord amb un manual de l’IDI que n’estableix les diferents categories. Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un producte o ofici singular), amb història (amb més de 75 anys de vida o excepcionalment a partir dels 50 anys) i amb patrimoni (amb elements patrimonials interiors i exteriors destacats, així com amb valor immaterial). A més, els establiments que compleixin aquestes tres categories seran denominats emblemàtics. La plataforma a través de la qual es dona a conèixer el projecte és la web www.emblematicsbalears.es, que creixerà a mesura que s’incorporin al projecte més municipis. Actualment, hi ha vint-i-un municipis d’arreu de les Illes Balears amb un total de 252 comerços catalogats. Els municipis que ja compten amb establiments catalogats són Alaró (4), Alcúdia (8), Algaida (5), Consell (6), Esporles (5), Inca (14), Lloseta (7), Llucmajor (11), Manacor (25), Marratxí (12), Palma (74), Pollença (9), Porreres (8), Santanyí (7), sa Pobla (7), Alaior (5), Ferreries (11), Maó (18), Santa Eulària des Riu (5), Sant Josep de sa Talaia (5), Formentera (Sant Ferran, 1 i Sant Francesc Xavier, 5). Per categories, hi ha 65 establiments emblemàtics; 82 d’arrelats i amb història; 24 amb patrimoni i història; 44 amb història; 30 d’arrelats; 3 d’arrelats i amb patrimoni, i 2 amb patrimoni.

El municipi de sa Pobla s’ha adherit al projecte «Emblemàtics balears» amb un total de set comerços catalogats. El programa, impulsat per la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de la Direcció General de Comerç i de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), té com a objectiu la protecció del teixit comercial tradicional.

Els comerços de sa Pobla catalogats a «Emblemàtics balears» són:

  • Antic Forn Cas Cero (forn i pastisseria): emblemàtic.
  • Ferreteria Campins (ferreteria i equipament de la llar): amb història.
  • Ferreteria Can Comas (ferreteria i equipament de la llar): amb història.
  • Forn Can Felip (forn i pastisseria): arrelat.
  • Forn Can Paco (forn i pastisseria): arrelat.
  • Joieria Fill d’en Jaume Segura (joieria i rellotgeria): arrelat amb història.
  • Tenda Cas Cotxer (merceria): emblemàtic

El projecte «Emblemàtics balears» neix de la necessitat de protegir l’activitat comercial de proximitat i, més específicament, la dels establiments amb més tradició dels municipis. Una de les finalitats d’aquest projecte és donar a conèixer la singularitat de cada municipi a través dels seus establiments emblemàtics. Tot i que la iniciativa se centra en els comerços catalogats, la resta de teixit comercial se’n beneficia, ja que els emblemàtics també funcionen com a element tractor i reclam per als visitants de dins i fora de les Illes.

Són els ajuntaments que identifiquen els comerços del municipi que compleixen els requisits per ser emblemàtics, d’acord amb un manual de l’IDI que n’estableix les diferents categories. Així, un comerç pot ser catalogat com a arrelat (amb un producte o ofici singular), amb història (amb més de 75 anys de vida o excepcionalment a partir dels 50 anys) i amb patrimoni (amb elements patrimonials interiors i exteriors destacats, així com amb valor immaterial). A més, els establiments que compleixin aquestes tres categories seran denominats emblemàtics.

Actualment, hi ha 21 municipis d’arreu de les Illes Balears amb un total de 252 comerços catalogats.

Els municipis que ja compten amb establiments catalogats són Alaró (4), Alcúdia (8), Algaida (5), Consell (6), Esporles (5), Inca (14), Lloseta (7), Llucmajor (11), Manacor (25), Marratxí (12), Palma (74), Pollença (9), Porreres (8), Santanyí (7), sa Pobla (7), Alaior (5), Ferreries (11), Maó (18), Santa Eulària des Riu (5), Sant Josep de sa Talaia (5), Formentera (Sant Ferran, 1 i Sant Francesc Xavier, 5). Per categories, hi ha 65 establiments emblemàtics; 82 d’arrelats i amb història; 24 amb patrimoni i història; 44 amb història; 30 d’arrelats; 3 d’arrelats i amb patrimoni, i 2 amb patrimoni.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt