Ara llegint
Un projecte per retirar les canonades de l’interior del torrent de Sa Mosquera, a Caimari

Un projecte per retirar les canonades de l’interior del torrent de Sa Mosquera, a Caimari

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, han conegut de la mà del batle de Selva, Joan Rotger, el projecte que l’Ajuntament durà a terme al Torrent de Sa Mosquera a Caimari amb finançament de la institució insular.

La presidenta Cladera ha dit que “Selva és un municipi petit, però té quatre nuclis urbans i té molta necessitat d’inversió. Per això, les subvencions del Consell són tan importants. En aquests moments tenim uns 60 milions d’euros mobilitzats per als municipis. Això contribueix a resoldre necessitats que tenen els municipis, com és aquesta actuació a Caimari, i alhora ajudam a reactivar l’economia”. 

En total, Desenvolupament Local subvencionarà amb 365.365,57 euros les actuacions en aquest punt de Caimari, que consistiran en la retirada de les canonades de sanejament del llit d’aquest torrent, i en la instal·lació d’una nova conducció d’aigües residuals fora del llit. Així, es millorarà el sistema de proveïment d’aigua potable i el drenatge d’aigües dels carrers de devora Sa Mosquera. 

A més, el batle Joan Rotger ha assenyalat que “amb la col·laboració del Consell de Mallorca, procedirem a executar el projecte de retirada de la xarxa de canonades d’aigües residuals que van per dins el llit del torrent i que van ser col·locades en els anys 70. Amb aquesta actuació, el llit del torrent quedarà alliberat per poder dur a terme l’objectiu principal, que n’és l’ampliació”, i que és competència del Govern Balear. 

De fet, Rotger ha dit que el condicionament i l’ampliació del torrent de Sa Mosquera a Caimari és una “reivindicació històrica” i que aquesta primera fase és possible “perquè el Consell de Mallorca ha posat a disposició dels municipis les ajudes amb caràcter bianual”, que permeten projectes de gran envergadura.

La visita al lloc de les actuacions ha tengut lloc després de la reunió dels representants del Consell amb el batle Joan Rotger i part del seu equip de govern, on s’ha parlat dels projectes de Selva que compten amb ajudes de la institució insular i que sumen prop de 950.000 euros per al període 2019-2023.

En aquest sentit, el Consell de Mallorca fa una inversió important per la millora de la xarxa d’aigua potable, residual i pluvial de Selva, així com per suprimir barreres arquitectòniques i millorar tant la xarxa viària com l’eficiència energètica del municipi. 

Turisme interior

La presidenta, acompanyada del conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, també ha visitat l’agroturisme New Can Furiós, a on ha destacat la importància de l’activitat turística d’interior, que en el cas de la Serra de Tramuntana, ofereix natura, esport, cultura i gastronomia com a alternativa de qualitat al turisme de sol i platja.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt