Ara llegint
Acaben les obres del camí vell de Lluc a Pollença per separar els senderistes de la calçada

Acaben les obres del camí vell de Lluc a Pollença per separar els senderistes de la calçada

https://www.foravila.net/area/serra-de-tramuntana/acaben-les-obres-del-cami-vell-de-lluc-a-pollenca-per-separar-els-senderistes-de-la-calcada/

Les obres de millora de la pavimentació del tram del camí vell de Lluc a Pollença s’han donat avui per acabades després d’una inversió de 232.721 euros. El projecte ha consistit en una segregació del trànsit entre senderistes que aniran per un camí i, d’altra banda, una zona pavimentada per vehicles motoritzats. El nou ferm està fet a base de bituminós amb un acabat de color terrós per tal d’integrar-se el millor possible dins l’entorn natural.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera i la vicepresidenta i consellera de Medi Ambient, Aurora Ribot han visitat aquest dimarts el camí vell de Lluc una vegada finalitzat el projecte de millora.

«Es tracta d’una actuació molt positiva que és un exemple aplicable a altres llocs i que s’ajusta a dues condicions: a les necessitats dels veïnats i a garantir la protecció d’un entorn natural protegit, com és la ruta de la pedra en sec». Cladera ha agraït als veïnats la seva paciència i també ha fet una crida els vianants a respectar l’ús d’aquest camí i només a aparcar on està permès. «Si tots respectam la natura i la convivència, aquest camí durarà molts anys, i mantindrem en bon estat la ruta de pedra en sec, un valor important de Mallorca»

«La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot ha explicat que «el projecte de la carretera era especialment complex, però s’ha treballat per donar una solució definitiva a les necessitats dels veïns i veïnes de la zona i, alhora, poder garantir la protecció del senderisme i del paratge natural de la serra de Tramuntana».

​​​​​​​«És important recordar que el darrer tram de la carretera Vella coincideix amb la Ruta de Pedra en Sec (RPS), zona en la qual han de conviure residents, vianants i senderistes», ha afegit Ribot

En aquest sentit, des del Consell de Mallorca han volgut remarcar que s’ha creat un pas segregat diferenciat de la carretera i d’aquesta manera els cotxes no molestaran les persones que van d’excursió, ni es posaran mútuament en perill. S’han prioritzat actuacions respectuoses amb el mínim impacte paisatgístic possible.

El primer tram, d’una longitud de 725 metres lineals, se situa a la sortida de Pollença i el segon, a l’altura de la bifurcació de la Ma-10 amb el camí vell de Lluc a Pollença, que comprèn 2.485 metres lineals de carretera. El projecte abasta la millora d’un tram de 2.485 metres lineals de carretera, des del pi de Son Grua, a l’altura de la bifurcació de l’Ma-10, fins al començament de la pujada a l’Empeltada.

A la visita han assistit a més de la presidenta del Consell de Mallorca, la vicepresidenta i consellera de Medi Ambient, la directora Insular de Medi Ambient, Inmaculada Férriz i el batle de l’ajuntament de Pollença, Andrés Nevado.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt