Ara llegint
Acord entre MAC Insular i l’Ajuntament de Bunyola per a la retirada dels abocaments il·legals al polígon de ses Veles

Acord entre MAC Insular i l’Ajuntament de Bunyola per a la retirada dels abocaments il·legals al polígon de ses Veles

Acord entre MAC Insular i l’Ajuntament de Bunyola per a la retirada dels enderrocs il·legals al polígon de ses Veles

MAC Insular durà a terme la neteja dels enderrocs il·legals del polígon industrial de ses Veles amb la seva maquinària i personal, mentre que l’Ajuntament de Bunyola, propietari del polígon, pagarà el tractament de la gestió dels enderrocs segons les tarifes actuals. Així s’ha acordat durant la reunió mantinguda aquest dilluns encapçalada pel president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, acompanyat del vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, i la directora insular de Residus, Margalida Roig, amb el batle de Bunyola, Joan Toni Riera, i el director general de MAC Insular, José María Bauzá.

Per part seva, el president de la institució insular s’ha compromès a estudiar l’ampliació dels usos del polígon industrial de ses Veles, l’únic de tot Mallorca que només pot acollir empreses destinades a la gestió de residus, segons el Pla director sectorial de residus. 

El president Galmés s’ha mostrat satisfet que totes les parts implicades hagin arribat a un acord i ha destacat que «amb diàleg i voluntat d’entesa és possible arribar a un consens i solucionar un problema que, en aquest cas, afecta el municipi de Bunyola, però també al conjunt de Mallorca, ja que és un desastre ambiental». Llorenç Galmés ha lamentat que «a dia d’avui es produeixin vessaments il·legals al polígon industrial» i ha fet una crida «a la responsabilitat de tothom».

Al seu torn, el vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, ha agraït al president Galmés «l’interès que ha tengut per resoldre aquesta problemàtica el més ràpid possible».Bestard ha afegit que «en una setmana hem fet més que l’anterior Pacte d’esquerres en vuit anys, ja que aquesta problemàtica és heretada i s’arrossegava des de feia anys». Així mateix, Bestard ha donat les gràcies a MAC i al batle de Bunyola «pel seu esforç per cercar una solució» i ha afegit que «aquest equip de govern ha demostrat una vegada més que posem els interessos de Mallorca per damunt de tot».

D’altra banda, el batle de Bunyola, Joan Antoni Riera, ha explicat que ja hi ha tres denúncies d’abocaments il•legals i que s’estan investigant dos casos més. A més, ha anunciat que el consistori contractarà vigilants de seguretat i instal•larà càmeres per controlar i impedir que particulars i empreses tirin enderrocs de forma il•legal.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt