Ara llegint
Aires Sollerics ret homenatge a Joana Domenge i Guillem Bujosa

Aires Sollerics ret homenatge a Joana Domenge i Guillem Bujosa

Aires Sollerics

Joana Domenge, de Sant Llorenç, i Guillem Bujosa, de Santa Maria, varen rebre ahir vespre l’aplaudiment dels membres de l’agrupació Aires Sollerics, en la commemoració del 55è aniversari de la seva fundació.

L’agrupació va celebrar un acte dedicat al bolero, titulat “Ben Puntejats”, i va instaurar un costum que volen que perduri: un agraïment públic a persones que han treballat tota la seva vida per la cultura popular. I, en aquesta primera ocasió, el director d’Aires Sollerics, Guillem Bernat, va proposar aquestes dues persones.

Joana Domenge s’ha distingit per ensenyar i divulgar el ball mallorquí tant aquí com fora de l’arxipèlag. Va entrar en contacte amb Aires Sollerics poc després de la seva fundació i ha estat una persona clau per conservar testimonis de la cultura popular que entroncaven amb el segle XIX. Domenge va realitzar ahir un clam en favor de la conservació de la indumentària popular, que va dir que és un patrimoni molt fràgil que desapareix a marxes forçades, i va reclamar un museu dedicat a la indumentària.

Guillem Bujosa va rebre el guardó per haver dirigit una fàbrica de teles tradicionals i haver subministrat material per a l’elaboració de vestits a Aires Sollerics i a moltes altres agrupacions similars d’arreu de les Illes Balears.

Tots dos varen rebre durant la vetllada una petita escultura elaborada per Luis López.

Aires Sollerics va congregar a la Plaça de la Constitució de Sóller centenars de persones que varen assistir a l’espectacle de música, dansa i indumentària en la celebració del seu 55è aniversari. La vetllada es va dedicar al bolero, i varen mostrar diferents formes d’interpretar-lo i ballar-lo.

De fet, la vetllada va culminar amb la interpretació, per part de la Banda de Música de Sóller, els Xeremiers de Sóller i els sonadors d’Aires Sollerics, del conegut “Bolero” de Ravel, que els dansadors de l’agrupació varen ballar.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt