Ara llegint
Amics de la Terra visita Son Torrella en el Dia Internacional de les Muntanyes

Amics de la Terra visita Son Torrella en el Dia Internacional de les Muntanyes

Aquest diumenge, malgrat la pluja, una trentena de persones ha gaudit d’un recorregut explicatiu per Sa Coma de Son Torrella, en el que han conegut el paper d’aquest indret de la Serra de Tramuntana en l’àmbit històric i ambiental. Gràcies a l’Acord de Custòdia del Territori que Amics de la Terra manté amb la propietat de la finca, l’entitat ecologista treballa per a acostar la ciutadania a la importància dels ecosistemes de la Serra de Tramuntana i la seva biodiversitat, de manera activa i participativa.

Al llarg d’aquest 2022, les actuacions han inclòs tasques de poda i manteniment de les reforestacions més antigues, la plantació d’espècies arbustives mel·líferes autòctones importants per als pol·linitzadors, la revisió del tancament perimetral que protegeix les plantacions contra les cabres, el control de la plaga forestal del banyarriquer que afecta els alzinars, i altres activitats d’educació ambiental.

En la seva última jornada d’enguany en la finca, han computa amb les explicacions de l’arqueòleg Jaume Deyà, gran coneixedor del patrimoni arqueològic i cultural de la Serra de Tramuntana, molt lligat a la recerca sobre el llegat calcolític de Sa Cova de Son Torrella i el de l’últim assentament islàmic de Mallorca, en el jaciment d’Almallutx, a prop de la finca.

La jornada ha comptat amb la participació d’una trentena de persones que van poder aprofundir sobre la interrelació entre el medi ambient i el desenvolupament de les diferents cultures al llarg de la història. 

Amics de la Terra ha va incorporar també una explicació sobre la importància de les muntanyes en el cicle de l’aigua i dels ecosistemes de la Serra de Tramuntana, essencials per a la biodiversitat i per a lluitar contra la crisi climàtica i com la seva correcta gestió i conservació – tant en les finques públiques i espais naturals protegits, com en les finques privades (les quals suposen una gran superfície de la Serra) – és de total prioritat.

Des de fa tres anys, el projecte de Custòdia del Territori d’Amics de la Terra en la finca de Son Torrella compta amb la col·laboració del Consorci de la Serra de Tramuntana, i es coordina amb Tramuntana XXI, entitat contractada per la propietat de la finca per a dur a terme una gestió integral d’aquesta.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt