Ara llegint
Bunyola acudeix al jutjat per exigir la titularitat pública del Camí d’Es Cabàs

Bunyola acudeix al jutjat per exigir la titularitat pública del Camí d’Es Cabàs

Bunyola acudeix al jutjat per exigir la titularitat pública del Camí d'Es Cabàs

L’Ajuntament de Bunyola ha anunciat que es personarà en les actuacions judicials que treballa el jutjat de Primera Instància número 23 de Palma per tal d’exigir la reobertura de l’antic camí que comunicava Bunyola i Alaró i que ha quedat interromput a l’altura de la finca d’Es Cabàs.

La junta de govern local ha decidit fer aquesta passa per reivindicar la titularitat pública d’aquest camí de muntanya i el seu pas lliure.

L’Ajuntament de Bunyola ha decidit posar-se al costat de l’Ajuntament de Santa Maria contra la demanda que aquest consistori ha rebut dels propietaris de la finca Es Cabàs a través de l’empresa AIMERIT SLU. La reinvindicació del camí des Cabàs ve d’enrere i per a l’Ajuntament de Bunyola es va veure reconeguda l’any 2013 quan Santa Maria va aprovar el seu inventari de camins públics.

El camí des Cabàs, via que uneix tots els pobles d’aquesta part de la Serra de Tramuntana, havia estat públic fins als anys setanta quan els amos de les finques van decidir tancar-lo, recorden des de l’Ajuntament de Bunyola.

Les exigències per reobrir aquest camí han estat acompanyades d’un important moviment social al llarg dels darrers anys. Fins ara ja s’han celebrat diverses jornades reivindicatives per cridar l’atenció sobre el tancament d’aquest camí i per reclamar la seva reobertura.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt