Ara llegint
Calvià anuncia una inversió de 4’7 milions per rehabilitar les cases de Galatzó

Calvià anuncia una inversió de 4’7 milions per rehabilitar les cases de Galatzó

Calvià anuncia una inversió de 4'7 milions per rehabilitar les cases de Galatzó

L’Ajuntament de Calvià ha anunciat avui que invertirà 4,7 milions d’euros a la reforma de la finca pública de Galatzó. El projecte passa per la rehabilitació de la casa principal de la finca, amb una superfície de 3.243 metres quadrats, enfocada a assolir l’objectiu climàtic de reducció d’emissions de carboni, assegurar la transició digital i accelerar la transició ecològica al municipi.

El consistori aportarà 1,72 milions d’euros que se sumen a una subvenció de 3 milions d’euros concedida per l’Estat. Els serveis municipals ja han iniciat els treballs per a la redacció del projecte bàsic i la preparació de l’expedient de contractació per al projecte d’execució i instal·lacions i la direcció de les futures obres. Es preveu que l’inici serà a finals de 2024 per arribar a complir els terminis de la convocatòria i finalitzar i justificar les obres abans de març de 2026.

Juan Thomás, tinent de batle de Vies i Obres, Medi Ambient i Transició Energètica, ha valorat la importància del projecte de rehabilitació: «Com a Ajuntament hem de donar exemple de la importància d’aconseguir ja no l’eficiència sinó l’excel·lència energètica. Aquest és un pas per implantar la més nova tecnologia energètica a un espai tradicional com és la finca de Galatzó. Estic segur que un pic finalitzada la rehabilitació, Galatzó serà l’exemple a seguir per moltes finques públiques més de les Illes».

Ha incidit en la complexitat del projecte que «és més que necessari. L´edifici requereix urgentment aquesta intervenció. Es farà respectant al màxim un edifici emblemàtic i catalogat».

Per la seva banda, Juan Antonio Amengual, batle de Calvià, ha celebrat que «aquest sigui el primer pas per posar la finca de Galatzó al lloc que li correspon. Disposam d´un espai públic que ofereix innombrables possibilitats d´ús. No pot llanguir ni quedar en l’oblit, conservar el nostre patrimoni ha d’anar de la mà de donar-lo a conèixer, obrir les portes als residents i visitants, i posar-lo a ple rendiment».

Segons han detallat des de l’Ajuntament de Calvià, la inversió total del projecte es desglossa en la sèrie d’actuacions següent:

· Actuacions Tipus A: Millora de l’eficiència energètica: Es planifiquen intervencions encaminades a aconseguir almenys un 30% de reducció de consum d’energia primària no renovable en comparació amb les emissions existents abans.

· Tipus B: Millora de la sostenibilitat: Intervencions encaminades a millorar la sostenibilitat ambiental de l’edifici, més enllà dels aspectes energètics, en els aspectes següents: aigua, ús de materials, gestió de residus, adaptació al canvi climàtic i protecció de biodiversitat.

· Tipus C: Millora de l’accessibilitat: Intervencions encaminades a l’eliminació de barreres i que millorin l’accessibilitat física.

· Tipus D: Millora de l’habitabilitat i la seguretat: Aquelles intervencions destinades a la millora de l’habitabilitat i la seguretat de l’edifici.

· Tipus E: Conservació de l’edifici.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt