Ara llegint
Calvià concedeix llicència d’obres a una promoció privada d’habitatge de protecció oficial

Calvià concedeix llicència d’obres a una promoció privada d’habitatge de protecció oficial

L’Ajuntament de Calvià ha atorgat avui una llicència a l’empresa Promociones Vistarga SL, per a l’inici de la construcció de 75 habitatges de protecció oficial i 12 habitatges a preu taxat, que s’ubicaran a les parcel·les 4 i 5 de la Reserva Estratègica de Sòl (RES-50) de Magaluf, davant de l’antic aparcament d’Aquaparc, molt a prop de la rotonda número 8.

Es tracta d’una promoció de compravenda impulsada per una empresa privada, en règim de protecció, per la qual cosa les VPO s’atorgaran a través del llistat de l’IBAVI (com a promoció pública), mentre que les VPT les atorgarà directament la promotora a un preu taxat.

En aquesta legislatura, a Calvià, s’està donant un impuls important a la construcció d’habitatge públic. Actualment estan en construcció 48 vpo a Magaluf (24 finançades per l’Ajuntament i 24 finançades pel Govern); en el mateix indret hi ha fins a 40 vpo de construcció privada que estan en procés de licitació per part de l’IBAVI, i 99 habitatges de protecció oficial que construeix íntegrament l’Ajuntament de Calvià a Santa Ponça.

Tant la nova promoció privada de Magaluf, com les que ja estan en marxa a Magaluf i a Santa Ponça, es duen a terme a les Reserves Estratègiques de Sòl RES-50, RES-2, i RES-4, respectivament, que va crear la Llei 5/2008, de 14 de maig, d’actuacions urgents destinades a l’obtenció de sòl per a habitatges de protecció pública, per fer front a la manca de sòl urbanitzat destinat a la construcció d’habitatge de protecció pública a Balears.

Després dels tràmits realitzats per l’àrea d’Urbanisme, amb el suport del Departament d’Habitatge, per obtenir la llicència, està previst que les obres dels primers habitatges de protecció oficial d’aquesta promoció privada s’iniciïn en un termini aproximat de 6 mesos .

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt