Ara llegint
Calvià i SEO-Birdlife instal·len dos nous observatoris d’aus a la finca de Galatzó

Calvià i SEO-Birdlife instal·len dos nous observatoris d’aus a la finca de Galatzó

Avui dissabte es celebra el Dia Mundial de les Aus migrants i per això el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Calvià, Rafel Sedano, ha presentat els dos observatoris d’aus o aguaits que s’han condicionat a la finca pública de Galatzó, per tal de facilitar l’observació i la fotografia dels ocells a tota persona aficionada a l’ornitologia que visiti la finca.

La finca Galatzó és un espai amb una alta riquesa ornitològica, on s’hi han observat al voltant d’unes 80 espècies diferents d’ocells. Alguns són sedentaris i, per tant, es poden observar tot l’any, mentre que d’altres són migrants i tan sols es poden veure durant temporades concretes.

Amb motiu del Dia Mundial de les Aus Migrants, l’Ajuntament de Calvià ha presentat els dos nous aguaits que s’han creat, fruit del conveni signat amb SEO-Birdlife.

El regidor Rafel Sedano ha explicat que els dos aguaits tenen plantejaments diferents. Un s’ha instal·lat al costat d’un abeurador creat a propòsit per atreure ocells que venen a refrescar-se i a beure, i així poder fotografiar-los. L’altre aguait, per la seva ubicació, en canvi, té per funció poder veure i fotografiar, en concret, rapinyaires.

A més, el regidor de Medi ambient destaca que ambdós observatoris s’han creat a partir del reciclatge d’antics protectors de fusta de contenidors de fems que es trobaven a la finca i es van retirar en el procés de millora del sistema de recollida de residus a la finca, des del gener de 2021.

A més, cal destacar que actualment SEO-virot (el grup de SEO-Birdlife a Mallorca), es troba treballant en l’atles d’aus nidificants de la finca pública Galatzó, per anar avançant en la conservació i el coneixement de la riquesa ornitològica de la finca.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt