Ara llegint
Calvià obté un guardó per ser un bon reciclador de paper

Calvià obté un guardó per ser un bon reciclador de paper

Calvià obté un guardó per ser un bon reciclador de paper

L’empresa pública de serveis Calvià 2000 i l’Ajuntament de Calvià han estat distingits amb el guardó màxim de tres Ocellets Blaus 2024 en els premis anuals atorgats per ASPAPEL, l’associació espanyola que promou la sostenibilitat en el sector del paper, i que concedeix aquests guardons amb periodicitat anual. Els premis es concedeixen després d’avaluar 21 indicadors relacionats amb la gestió de contenidors, campanyes de conscienciació i taxes de recollida.

A més, entre les entitats reconegudes amb la distinció “Ocellet Il·lustre”, que premia a aquelles que han rebut tres Ocellets Blaus durant cinc anys seguits, hi ha l’Ajuntament de Calvià i l’empresa pública Calvià 2000. Aquesta distinció demostra el compromís ferm del municipi i la ciutadania amb la gestió sostenible de paper i cartó.

El programa Ocellets Blaus d’ASPAPEL ha celebrat la 8a edició amb el lema “El Papet de tothom”, i reconeix l’excel·lència de la gestió en la recollida selectiva per al reciclatge de paper i cartó a 47 entitats locals de quinze comunitats autònomes. Del conjunt de les locals premiades, quaranta han obtingut la distinció màxima amb tres Ocellets Blaus.

Durant el lliurament de premis, es va destacar l’èxit del reciclatge de paper i cartó a Espanya, i es varen superar els objectius establerts per a 2025. El 2023, es varen recollir 4,4 milions de tones i es varen reciclar 5 milions de tones de paper i cartó a l’Estat. De fet, Espanya és al podi dels països que reciclen més paper i cartó, és un país líder en aquest àmbit i consolida la indústria del reciclatge com a un referent a Europa.

Tant la gestió de l’Ajuntament de Calvià, com la de Calvià 2000 i la contribució dels residents, empresaris i turistes que reciclen paper i cartó reflecteixen el compromís amb la sostenibilitat ambiental, i contribueixen al lideratge d’Espanya en la gestió de paper i cartó.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt