Ara llegint
Calvià presenta un nou número de la revista “Entorn”, monogràfica sobre la indústria

Calvià presenta un nou número de la revista “Entorn”, monogràfica sobre la indústria

Calvià presenta un nou número de la revista "Entorn", monogràfica sobre la indústria

Avui ha vist la llum l’edició número 15 de la revista Entorn sobre la Indústria al municipi de Calvià. La publicació, editada per l’Ajuntament de la localitat, ha estat presentada al polígon industrial i durant l’acte de presentació, el batle, Alfonso Rodríguez Badal, ha agraït les aportacions que han realitzat les persones que han col·laborat en aquest número.

El batle ha assegurat, que “es planteja una paradoxa en un municipi on es parla d’indústria turística, però que ens permet conèixer, a través del viatge des de el passat fins al present i la projecció cap al futur, la indústria que transforma el producte, actualment molt lligada al polígon de Son Bugadelles i molt vinculada al sector serveis”.

El batle ha finalitzat la seva reflexió recordant que el nou Pla General preveu una ampliació amb reserva d´espai per a marines seques, i afirmat que “Tenim el repte de la diversificació econòmica, amb activitats lligades a la indústria verda i la indústria blava, en el marc d’aquesta nova mirada sobre el territori, que serà imprescindible per a la indústria turística. Cap aquí, ha conclòs, hem de transitar”.

El geògraf Antoni Aguareles també ha participat en l’acte de presentació de la publicació per parlar del naixement, desenvolupament i perspectives al polígon de Son Bugadelles i d’energia elèctrica.

Els continguts de la publicació Entorn de Calvià– Indústria són:

· El polígon de Son Bugadelles, per Antoni Aguareles García

· Design District Son Bugadelles, per Laura Duran Prieto

· L’energia a Calvià, per Leire Giral Aguirre

· El sector industrial en Calvià, per Gemma Marchena

· El sector de la construcció, per Antoni Oliver Campins

· Teuleres de Calvià, per Neus Fernández Quetglas

· Notes sobre l’aprofitament dels recursos naturals del territori de Calvià a l’edat mitjana, per Agustí Aguiló i Llofriu

· De pedreres de marès, forns de calç i carboneres, per Maria Calderón, Manuel Calvo i Emmanuelle Gloaguen

· La indústria alimentària a Calvià, per Kike Oñate Vega

· Dones, economia domèstica i treball femení: Calvià (1850-1950), per Antònia Morey Tous

A més hi ha entrevistes amb l’empresària nàutica Margarita Dahlberg, el constructor Joan Salvà, el marger Marc Cano i la geògrafa Joana Maria Petrus.

L’acte de presentació ha finalitzat amb un show cooking a càrrec del xef José Cortés, president d’ASCAIB, l’Associació de Cuiners establerts a les Illes Balears.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt