Ara llegint
Deià prohibeix omplir piscines, regar jardins o rentar cotxes degut a la manca d’aigua

Deià prohibeix omplir piscines, regar jardins o rentar cotxes degut a la manca d’aigua

Deià prohibeix omplir piscines, regar jardins o rentar cotxes degut a la manca d'aigua

El batle de Deià, Lluís Apesteguia, ha emès un estiu més un ban per prohibir l’ús de l’aigua potable de la xarxa municipal per omplir piscines, rentar cotxes, netejar terrasses o façanes, i per regar jardins. Això succeeix quan ja fa un mes que el poble rep aportacions extraordinàries d’aigua potable mitjançant camions.

La decisió adoptada per Apesteguia es deu a la sequera que afecta el municipi deianenc i al baix nivell que presenten els dipòsits on s’emmagatzema l’aigua que abasteix el municipi. Es tracta d’un problema anual. Deià acumula ja algunes dècades continuades de manca d’aigua potable durant els mesos de més calor, que coincideixen amb el moment en el qual hi resideixen més persones en el municipi.

“A causa de la sequera que com cada any patim, la nostra captació d’aigua a la font d’Es Molí i al pou d’Es Verger ha anat disminuint de forma preocupant. Això s’ha unit a l’increment de consum típic dels estius, lligat a la recuperació econòmica. Tot plegat ha fet inevitable que des de fa quasi un mes haguen de dur, un any més, camionades d’aigua des de Palma”, descriu Apesteguia.

En el ban el batle també adverteix que “els consums abusius i injustificats” podran ser objecte d’una sanció. De fet, Apesteguia deixa la porta oberta a “retirar temporalment el comptador”. Tot i això, també assegura que “el subministrament d’aigua per al consum humà i per a la higiene estarà garantit en tot moment, malgrat hi poden haver talls puntuals per mor de les regulacions de pressió”.

Apesteguia conclou enumerant diverses mesures d’estalvi d’aigua com ara revisar les aixetes, no fer banys sinó dutxes, o no estirar la cadena de manera innecessària, entre d’altres.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt