Ara llegint
Deixalles gestionarà dues parcel·les dels horts urbans municipals a Son Bugadelles

Deixalles gestionarà dues parcel·les dels horts urbans municipals a Son Bugadelles

Deixalles gestionarà dues parcel·les dels horts urbans municipals a Son Bugadelles

L’Ajuntament de Calvià i la Fundació Deixalles han subscrit un conveni pel qual l’entitat gestionarà parcel·les dels horts urbans de titularitat municipal, a concret les numerades 31 i 32 del polígon de Son Bugadelles, a Santa Ponça.

L’Ajuntament de Calvià disposa de parcel·les municipals destinades al desenvolupament del servei dels horts urbans a Son Bugadelles i Son Ferrer que sumen 54 usuaris. Els horts municipals són una iniciativa de l’Ajuntament que té com a objectiu recuperar terrenys al municipi per a ús públic i transformar-los en horts, com ara una alternativa de lleure saludable per a les persones residents al municipi interessades en lagricultura tradicional i la sostenibilitat.

Manuel Mas, tinent d’alcalde de Mobilitat i Transport, Igualtat, Món Rural, Benestar Animal, Manteniment i Cultura, i Francesca Maria Marti Llodrà, director general de Fundació Deixalles, han signat el conveni aquest divendres. Mas ha celebrat l’acord amb la Fundació Deixalles que «fa una feina magnífica en la integració i el treball d’equip amb persones en risc de vulnerabilitat i exclusió social».

Per la seva banda, Carmen Medina, coordinadora de serveis de salut mental i de l’àrea social de Fundació Deixalles, ha agraït a l’Ajuntament la disponibilitat de les parcel·les i l’oportunitat de «donar visibilitat, presència i compromís a aquestes persones que poden desenvolupar el seu itinerari vital que en algun moment de la seva vida s’ha truncat. L’hort és vida».

La Fundació Deixalles va presentar dos projectes socials per a desenvolupar a l’hort de Són Bugadelles:

a) Projecte social de servei de rehabilitació comunitària ocupacional en el marc dels Horts Urbans (persones amb discapacitat per salut mental).

b) Projecte social servei de formació teòrica i pràctica per a l’adquisició de habilitats sociolaborals (per a persones residents al municipi Calvià de col·lectius vulnerables). És un servei de titularitat de l’Ajuntament i gestionat mitjançant contracte per Fundació Deixalles.

El conveni persegueix una gestió més eficient dels horts urbans municipals tenint en compte que desenvolupa i especifica aspectes inclosos al Reglament vigent, i que també aprofundeix en les possibilitats de col·laboració entre el Ajuntament i la Fundació Deixalles.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt