Ara llegint
El Consell de Mallorca fa una crida per actualitzar la base de dades dels artesans de l’illa

El Consell de Mallorca fa una crida per actualitzar la base de dades dels artesans de l’illa

El Consell de Mallorca fa una crida per actualitzar la base de dades dels artesans de l'illa

El Consell de Mallorca modernitza la base de dades dels artesans de l’illa i fa una crida a la participació. L’objectiu, per al 2025, és crear un gran directori comercial, que estigui a l’abast de tothom i que doni visibilitat als artesans de Mallorca.

La direcció insular d’Artesania enviarà, aquesta setmana, una comunicació a tots els artesans de l’illa per sol·licitar la seva col·laboració en aquest procés de modernització i actualització de les dades. Se’ls enviarà un formulari adjunt en el qual es demanen les dades personals i professionals, per elaborar, a més, un directori comercial que pugui servir per incrementar la seva visibilitat.

L’objectiu, explica la vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, és crear un gran directori en línia amb tota la informació i que pugui servir per visitants i compradors, tant mallorquins com turistes. En aquesta plataforma es presentarà la feina de cada artesà amb detalls, com enllaços a pàgines web, perfils de xarxes socials i informació sobre els tallers o botigues: una eina clau per a la visibilitat del seu treball. Roca destaca que la intenció del seu departament és promoure l’artesania mallorquina entre els residents de l’illa i visitants.

L’artesania de Mallorca, a FITUR

Precisament, el Consell de Mallorca posarà en valor, aquests dies, a FITUR, l’essència mallorquina a través dels seus artesans i del vidre bufat, declarat patrimoni mundial per la UNESCO recentment. La vicepresidenta de la institució insular, Antònia Roca, explicarà, a la fira turística les actuacions que es duen a terme des del Consell de Mallorca per establir un segell de qualitat que diferenciarà aquells que fan feina amb producte local i fet de manera individual.

La també consellera de Cultura i Patrimoni ha lamentat que “fa anys que el sector està estancat i pateix intrusisme i competència deslleial. És per això que en aquests sis mesos que duim al Consell de Mallorca hem fet feina, juntament amb els artesans, per diferenciar i visibilitzar la seva feina”. A més, assegura Roca, “escoltant les propostes dels artesans hem pogut evidenciar la importància de controlar que el que es ven al carrer i botigues és realment artesà”.

Gordiola, en el centre de l’esdeveniment gastronòmic Mallorca en essència

El Consell de Mallorca mostrarà a FITUR l’essència de l’artesania de Mallorca a través de Vidres Gordiola, empresa mallorquina que, durant segles, ha preservat la tècnica tradicional del vidre bufat, ara declarada patrimoni de la humanitat. Antònia Roca ha explicat que aquesta tècnica de tractament del vidre “és cada vegada més exclusiva i du el nom de l’illa arreu del món”.

Gordiola és un dels exemples que mostra la importància de protegir l’artesania de Mallorca, ha destacat Roca, per poder donar continuïtat a tres segles i vuit generacions de mestres vidriers mallorquins. Ara, l’objectiu és donar visibilitat a aquesta tècnica patrimoni de la UNESCO i garantir el relleu generacional.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt