Ara llegint
Dimecres 25 s’obrin les reserves per pernoctar al refugi de Galatzó

Dimecres 25 s’obrin les reserves per pernoctar al refugi de Galatzó

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient obrirà dimecres 25 de gener les reserves per poder pernoctar al refugi nou de Galatzó. L’anunci el va fer la mateixa consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, el passat dissabte, aprofitant la jornada de portes obertes que havia organitzat el Departament. Aquest refugi per a senderistes disposa de 50 places repartides en 12 habitacions i és el resultat del projecte de reforma de l’antic edifici de ses Porqueres de Galatzó per adequar-lo com a refugi de muntanya. Té una superfície útil construïda de 1.110,98 m², fet que el converteix en el refugi per a senderistes més gros de les Illes Balears.

Els serveis, preus i horaris del refugi són els mateixos que els de la resta de refugis que gestiona el Consell de Mallorca: dormitori col·lectiu (amb servei de dutxa) 14 €, dormitori col·lectiu fins a 16 anys, 9 €. A banda de les habitacions, banys i dutxes, les instal·lacions noves disposen de cuina i  menjador, un habitatge per als guardes i una sala multifuncional per dur-hi a terme activitats culturals i educatives.

Ribot, ha destacat que «confiam que a partir de febrer tendrem els primers i primeres senderistes pernoctant al refugi. Són moltes les persones que no han viscut mai una nit a la muntanya, que no han vist un cel estrellat. Creim que quan ho experimentes per primera vegada ja no tornes a ser el mateix». «El refugi de Galatzó és un gran exemple del que ha de ser un projecte ITS. Serveis per la ciutadania, per poder fer oci sostenible. I per enfrontar els reptes que tenim per davant necessitam una societat amb aquesta sensibilitat», ha afegit Ribot.

Per la seva banda, la directora insular de Medi Ambient, Inmaculada Férriz, que també va assistir a la jornada de portes obertes, ha convidat totes les persones interessades «a reservar per dormir al refugi i començar la Ruta de Pedra en Sec en la variant que parteix des Capdellà, concretament l’etapa de Galatzó fins al refugi de sa Coma d’en Vidal». «Al refugi, també s’hi pot arribar en transport públic, amb la línia de bus 107 Palma- Capdellà i després caminant 44 minuts per un camí senyalitzat, que permet conèixer millor la finca de Galatzó i els seus valors culturals, històrics i naturals», ha afegit la directora.

Jornada de portes obertes

El refugi de Galatzó va rebre els primers visitants dissabte passat de les 10.00 del matí fins a les 13.00 amb una jornada de portes obertes que va comptar amb la participació de més de setanta senderistes, curiosos i ciutadania en general. A més de les visites guiades per recórrer les instal·lacions del refugi, també es va habilitar la sala multifuncional amb jocs interactius de fusta per a grans i petits. D’altra banda, les educadores ambientals de la Direcció Insular de Medi Ambient varen fer sortides per descobrir els voltants del refugi i explicar la rehabilitació dels molins d’aigua que hi ha devora.

Més informació sobre el refugi de Galatzó: https://caminsdepedra.conselldemallorca.cat/-/refugi-galatzo-1

Pàgina web per reservar:
https://seu.conselldemallorca.net/refugis/ca/dispo/llistat/

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt