Ara llegint
Dues noves colònies de voltor lleonat a la Tramuntana consoliden l’espècie arribada el 2018

Dues noves colònies de voltor lleonat a la Tramuntana consoliden l’espècie arribada el 2018

El Servei d’Agents de Medi Ambient ha detectat dues colònies noves de cria del voltor lleonat (Gyps fulvus) al Paratge Natural de la Serra de Tramuntana, segons una nota feta pública avui per la Conselleria de Medi Ambient del Govern Balear.

Si bé fins ara la localitat tradicional es trobava entre el centre i el nord de la serralada, enguany han corroborat l’existència de dues colònies noves cap a l’interior de l’illa.

En el recompte anual, s’han detectat 21 parelles que han tret endavant un mínim de 21 polls. L’any passat varen ser 24 colles que suraren 15 polls. En general, es manté la tendència a l’alça del número de colles que es reprodueixen des que s’inicià el seguiment de la població, l’any 2012.

El voltor lleonat arribà a l’arxipèlag balear l’any 2008 arran d’un temporal de vent, que arrossegà un grup nombrós d’aquesta espècie mentre feien la migració des de la península cap a Àfrica. Els voltors lleonats són ocells planadors que aprofiten els corrents d’aire per desplaçar-se i, per tant, tenen dificultat per volar sobre la mar on no hi ha corrents tèrmics ascendents. Es tracta d’una au protegida inclosa en el Pla Terrasse de conservació de rapinyaires diürns.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt