Ara llegint
Educació desallotja l’escola d’Es Putxet de Selva, apuntalada des de l’any 2020

Educació desallotja l’escola d’Es Putxet de Selva, apuntalada des de l’any 2020

Educació desallotja l'escola d'Es Putxet de Selva, apuntalada des de l'any 2020

La Conselleria d’Educació i Universitats ha decidit avui dematí clausurar el CEIP Es Putxet de Selva a causa del seu precari estat de conservació. De forma coordinada amb l’Ajuntament de Selva, s’ha apostat per traslladar els alumnes a les dependències municipals d’Es Centre quan tornin de les vacances de la Setmana Santa.

Després de la visita del conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, el passat dilluns 25 de març, i havent observat com el centre estava apuntalat sense que s’hi hagués intervingut des del 2020, els tècnics de l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC) realitzaren una inspecció al centre el dimarts 26 de març.

Els tècnics de l’IBICSC, després de la inspecció ocular, han redactat un informe que conclou que l’edifici no presenta perill a curt termini. Tot i així, des de la Conselleria d’Educació i Universitats s’ha decidit “fer feina per garantir un entorn segur per a tota la comunitat educativa i estudiar la millor solució a l’edifici del CEIP Es Putxet”, segons han detallat en un comunicat.

Des de la Conselleria ja s’han començat les gestions per fer el trasllat del mobiliari i equipament del centre, així com dels alumnes, mestres i personal no docent, de la manera més ràpida i àgil possible.

Està apuntalat

El conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, ha recordat que «fa anys que el centre està apuntalat sense que s’hi hagi fet cap intervenció» i ha demanat «disculpes en nom de l’Administració a tota la comunitat educativa de Selva perquè, malgrat que no hi hagués el meu equip, no pot ser que en ple segle XXI vagi a visitar un centre i el trobi apuntalat».

El Conseller ha remarcat que l’objectiu d’aquesta actuació és donar seguretat a tota la comunitat educativa i ha dit que l’actuació que s’haurà de dur a terme a Selva serà una prioritat en el Pla d’Infraestructures.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt