Ara llegint
Banyalbufar, Escorca i Selva es beneficiaran d’una ajuda de formació per a la gestió del patrimoni natural

Banyalbufar, Escorca i Selva es beneficiaran d’una ajuda de formació per a la gestió del patrimoni natural

Banyalbufar, Escorca i Selva es beneficiaran d'una ajuda de formació per a la gestió del patrimoni natural

Banyalbufar, Escorca i Selva són els tres municipis que es veuran beneficiats per una subvenció del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) concedida al Consell de Mallorca, que servirà per dur a terme el projecte “Formació i emprenedoria a la serra de Tramuntana des de la gestió del patrimoni natural”. L’ajuda és de 105.834 euros.

El projecte inclou la creació d’itineraris formatius sobre agroecologia, gestió forestal sostenible i ramaderia extensiva, que inclouen l’ensenyament i la formació professional que es duran a terme a diferents explotacions d’aquests municipis. 

La consellera de Territori i vicepresidenta del Consorci serra de Tramuntana, Maria Antonia Garcías ha valorat molt positivament aquesta ajuda pel fet d’impulsar l’emprenedoria local, i promoure nous models de gestió agroforestal. També ha destacat que “el programa va en la mateixa línia que les actuacions del Consorci Serra de Tramuntana de reactivació econòmica encaminades a aconseguir una gestió més sostenible d’aquesta territori, patrimoni de la Humanitat”

La taxa de població d’aquests municipis segons el Sistema d’Indicadors Serra de Tramuntana que recull l’evolució de la Serra en els darrers 10 anys ha estat de les poques que ha experimentat un decreixement, en el cas d’Escorca i Banyalbufar la darrera dècada ha superior al 15%. 

Per la seva banda, el conseller de Presidència, Javier de Juan també ha mostrat la seva satisfacció per la bona feina de l’Oficina de Fons Europeus que “ens permet incorporar noves partides econòmiques per continuar la feina que dur a terme el Consell en benefici de la ciutadania i dels ajuntaments de Mallorca”, ha dit

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt