Ara llegint
Selva tendrà un centre de dia amb una capacitat de 15 dependents

Selva tendrà un centre de dia amb una capacitat de 15 dependents

Selva tendrà un centre de dia amb una capacitat de 15 dependents

La Conselleria d’Afers Socials i Esports ha signat amb l’Ajuntament de Selva el conveni de col·laboració per a la reforma d’un immoble municipal per fer-hi el nou centre d’estades diürnes, que comptarà amb 15 places per a persones en situació de dependència, les quals ampliaran la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.

Les dues administracions assumeixen a parts iguals el cost total de les obres, de 832.270,47 euros (416.135,24 cada una). A més, la Conselleria ha atorgat una subvenció de 13.062,98 euros a l’ajuntament per a l’adquisició de mobiliari adaptat, dins de la convocatòria per millorar l’accessibilitat d’equipaments públics per a entitats locals.

La consellera Fina Santiago i el batle Joan Rotger han signat avui el conveni que fa possible la construcció del nou centre de dia, de la qual se’n farà càrrec l’ajuntament, en un immoble propietat seva, de planta baixa i pis, que té una superfície de 315 metres quadrats útils. La reforma inclourà la instal·lació d’un ascensor. La consellera i el batle han visitat l’edifici amb regidors i membres de l’associació de la tercera edat, que en el futur edifici reformat tendrà la planta baixa per continuar-hi fent activitats.

La consellera Santiago ha destacat que «la col·laboració institucional possibilita que hi hagi més serveis i millora la qualitat de vida de les persones. El servei d’ajuda a domicili és un dels serveis més demandats perquè possibilita que la persona pugui continuar a casa i en el seu municipi, perquè volem envellir a ca nostra i a la vegada rebre atencions professionalitzades. Des del Govern potenciam els centres de dia perquè possibilita això, mentre que les residències, que també les estam construint i de cada vegada hi ha més places residencials, han de ser el darrer recurs. Des del Govern cofinançam la construcció però després es continuarà lligat al centre de dia a través d’un altre conveni per a la concertació de les places, que se signarà quan ja estigui construït».

Per al batle, aquesta obra «possibilitarà combinar el centre de dia i continuar donant servei a l’associació de gent gran. S’ha començat a redactar l’avantprojecte, hem encarregat la redacció del projecte i pensam que en tres mesos podem tenir l’adjudicació i passat l’estiu poder començar l’execució de les obres perquè pugui entrar en servei enguany».

Les obres s’han d’iniciar dins el termini de 12 mesos i s’han d’haver executat en el termini de 18.

Aquest nou centre s’inclou en el pla de nous equipaments públics que està desenvolupant la Conselleria d’Afers Socials i Esports amb l’objectiu d’incrementar el nombre de places tant de centre de dia com de residència per a les persones en situació de dependència a Balears.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt