Ara llegint
El CEIP Ses Rotes Velles de Calvià premiat pel seu projecte Missatges del Mar

El CEIP Ses Rotes Velles de Calvià premiat pel seu projecte Missatges del Mar

El CEIP Ses Rotes Velles de Calvià premiat pel seu projecte Missatges del Mar

L’alumnat de 3r de primària del CEIP Ses Rotes Velles ha guanyat un premi del concurs Ocean Odyssey Challenge, impulsat per l’IMEDEA, per la seva proposta innovadora i interdisciplinària. Es tracta de 1.000 euros per gastar en conscienciació ambiental, concretament la creació de cartells que es col·locaran a la platja de Santa Ponça i altres punts clau per sensibilitzar de la importància de preservar el mar i el medi ambient.

El CEIP Ses Rotes Velles ha desenvolupat el projecte Missatges del Mar sobre la importància de la conservació del planeta, els oceans i la vida marina. L’impacte esperat va lligat a la comunitat de Santa Ponça, però amb la possibilitat d’estendre’n l’abast a través d’altres mitjans a fi de sacsejar consciències per involucrar residents i turistes en la responsabilitat de cuidar l’entorn marí. Amb aquest objectiu i per assegurar una presència destacada, hi haurà materials en diversos idiomes.

El pla, en línia amb els objectius de les Escoles Blaves del qual forma part Ses Rotes Velles, cerca esperonejar el pensament crític i el saber científic, així com promoure l’estimació per les ciències ambientals.

L’objectiu principal ha estat construir una base sòlida de coneixement entre l’alumnat i fomentar un compromís significatiu per a la preservació del medi ambient. Mitjançant una metodologia interdisciplinària, els estudiants han après a partir de la història local per adonar-se com contribuir en el present i per al futur a un món més bo, especialmen t en la preservació dels oceans.

En aquest projecte, els infants han formulat preguntes segons els seus interessos i el seu dia a dia, que ha comptat amb la col·laboració dels mestres per connectar amb els continguts educatius, una mirada que s’ha alineat perfectament amb quatre dels temes del concurs, com Un Oceà de Ciència, Oceà i Societat, Oceà de vida i Cuidar l’Oceà des de Casa

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt