Ara llegint
El Consell anuncia la reparació del camí de Son Cabaspre i la seva incorporació a la Ruta de Pedra en Sec

El Consell anuncia la reparació del camí de Son Cabaspre i la seva incorporació a la Ruta de Pedra en Sec

El Consell anuncia la reparació del camí de Son Cabaspre i la seva incorporació en la Ruta de Pedra en Sec

El Consell de Mallorca ha presentat a l’associació de veïns de Son Cabaspre, a Esporles, el projecte d’adequació del tram de la Ruta de Pedra en Sec (GR-221) que discorre per aquesta urbanització, que ara no està senyalitzat i que és fonamental de cara a l’homologació completa com a sender de Gran Recorregut.

La reunió, que ha tingut lloc a l’Ajuntament d’Esporles, ha comptat amb la presència del director insular de Medi Ambient, Luis Rubí; el batle del municipi, Josep Ferrá, així com representants de l’associació de veïns de Son Cabaspre, encapçalada pel seu president, José Estévez. També hi ha participat el coordinador de la Unitat de Pedra Seca i Senderisme, Antoni Reynés.

Luis Rubí ha explicat que la decisió d’assumir la gestió d’aquest tram, sobre el qual existeix un conflicte sobre la seva titularitat entre Ajuntament i veïns, respon principalment a la necessitat de dotar de continuïtat a l’itinerari de cara a aconseguir l’homologació de la Ruta de Pedra Seca, ja que tot el trajecte ha d’estar degudament senyalitzat, proporcionant major seguretat als excursionistes que la utilitzen.

El director insular de Medi Ambient ha detallat durant la reunió que la gestió d’aquest tram de la Ruta de Pedra en Sec inclourà la reparació del ferm i l’habilitació d’una zona segura per al pas de vianants.

«L’acolliment que han mostrat els veïns de Son Cabaspre a la solució que hem adoptat des del Departament de Medi Ambient ha estat molt positiva, ja que se’ls arreglarà el camí que travessa la urbanització i, a nosaltres, ens permetrà completar un tram bàsic per a dotar de continuïtat a la Ruta GR-221, com a pas previ a l’homologació en la totalitat de la seva extensió, des de Pollença fins a Andratx», ha assenyalat Rubí.

Enllaçar l’etapa Esporles – Deià

El projecte d’adequació del tram del camí de Son Cabaspre abasta una extensió d’aproximadament 1,5 quilòmetres, que discorre pel municipi d’Esporles, i permet enllaçar el traçat de l’etapa Esporles – Ca Boi, a Deià. El projecte s’està tramitant i es preveu que en termini d’un any i mig pugui estar acabat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt