Ara llegint
El Consell elimina un punt negre de la Ruta de Pedra en Sec en el seu pas per Estellencs

El Consell elimina un punt negre de la Ruta de Pedra en Sec en el seu pas per Estellencs

El Consell elimina un punt negre de la Ruta de Pedra en Sec en el seu pas per Estellencs

El Consell de Mallorca treballa en l’eliminació d’un punt negre de la Ruta de Pedra en sec als seu pas per Estellencs. Es tracta d’un projecte que té una durada de sis mesos, compta amb un pressupost d’execució de 535.284 euros i l’empresa encarregada de les obres és TRAGSA.

Fins ara, els senderistes que transitaven per aquesta etapa de la Ruta de Pedra en Sec, en arribar en aquest punt concret, havien de caminar per la vorera de la carretera, amb el perill que això suposa. La solució consisteix en fer un camí paral·lel a la carretera. En el nou camí, que tindrà una amplària de 2 metres i una llargària de 650 metres, es preveu crear-hi un pont i construir-hi marges de sosteniment, seguint íntegrament la tècnica de pedra en sec.

La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, la directora insular de Medi Ambient, Immaculada Férriz, i el batle d’Estellencs, Bartomeu Jover, han visitat avui les obres d’aquest tram per a senderistes entre es Collet i Son Serralta a la carretera Ma-10, en el terme municipal d’Estellencs. El projecte de creació d’aquest itinerari té com a objectiu garantir la seguretat dels usuaris de la Ruta de Pedra en Sec.

Danys borrasca

D’altra banda, el Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient ha tornat a llançar avui un missatge a tota la ciutadania per demanar que no vagin a la serra de Tramuntana ni als camins de la Ruta de Pedra en Sec, perquè no s’hi pot garantir la seguretat. Davant el risc de despreniment i caiguda d’arbres es recomana no transitar per les rutes senderistes.

Aquesta recomanació es mantindrà vigent fins que no s’acabin d’avaluar els danys a tots els trams de la Ruta de Pedra en Sec GR-221. A mesura que les brigades de forestals i voluntaris vagin netejant l’arbrat i adequant el camí, s’anirà informant de les novetats mitjançant les xarxes socials i la pàgina web de la Unitat de Pedra en Sec i Senderisme.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt