Ara llegint
El Consell posa en marxa les obres per protegir de despreniments la carretera de Formentor

El Consell posa en marxa les obres per protegir de despreniments la carretera de Formentor


El Consell de Mallorca invertirà 411.000 euros al llarg dels propers cinc mesos a la carretera de Formentor (Pollença) per instal·lar pantalles metàl·liques d’entre 2 i 5 metres d’alçada al llarg de 440 metres de carretera i malles i xarxes metàl·liques a 2.122 metres quadrats de talussos.

La finalitat del projecte és prevenir esllavissades protegint els talussos i, d’aquesta manera, fer més segura la carretera Ma-2210 per als seus usuaris.

El departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca ha fet un seguiment durant els darrers anys dels problemes ocasionats per la caiguda de blocs rocosos al llarg d’aquesta carretera, una zona muntanyosa amb vessants i penya-segats de més d’un centenar de metres d’alçada en algun tram.

El terreny, per les seves característiques, fa que sistemàticament es produeixin esllavissades rocoses, especialment en períodes de pluges intenses. En multitud d’ocasions, aquests despreniments arriben al voltant de la carretera i provoquen afectacions al trànsit per bloquejos de calçada, impactes en elements de la carretera i una disminució de la seguretat per als vehicles que hi circulen. A més, representa un perill evident per la integritat dels usuaris de la via.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, Iván Sevillano, ha visitat avui l’inici de les obres de contenció de talussos de Formentor, juntament amb la directora insular d’Infraestructures del Consell de Mallorca, Olga Martínez, i el batle de Pollença, Andrés Nevado, entre d’altres.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt