Ara llegint
El Consell promet ajuda a Sóller per reconstruir el teatre Defensora

El Consell promet ajuda a Sóller per reconstruir el teatre Defensora

El Consell promet ajuda a Sóller per reconstruir el teatre Defensora

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, va visitar ahir el que queda del teatre Defensora de Sóller, després de la seva caiguda la setmana passada. Ho va fer acompanyat del batle del municipi, Miquel Nadal; del regidor de Patrimoni, Juan Lorente, i de la regidora de Cultura, Antònia Frau, entre d’altres. Durant la visita, Galmés va comprovar de primera mà l’estat en què es troba l’edifici i va traslladar al batle el màxim suport i la col·laboració de la institució insular per ajudar a rehabilitar-lo.

Galmés va recordar que el deure del Consell és «estar devora dels ajuntaments. En especial, en els moments difícils». Per aquest motiu, va afegir que «avui hem vengut a Sóller per dir-vos que som al vostre costat i que us brindarem la nostra ajuda en tot el que puguem. El Consell de Mallorca participarà en la reconstrucció del teatre, tan important per a l’illa i per a tots els sollerics». El president de la institució insular va afegir que «vàrem prometre que sempre ens trobaríeu quan ens necessitàssiu i aquí som».

Tot i això, Galmés no va concretar la quantia de l’ajuda que prestarà a l’Ajuntament de Sóller. Va explicar que la concretarà més endavant.

El president de la institució insular va lamentar l’esfondrament del teatre que data de la segona meitat del segle XIX i que estava en procés de rehabilitació, tot i que les obres estaven paralitzades. De fet, tan sols quatre dies abans de l’enfonsament la vicepresidenta primera del Consell i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, i dos directors insulars varen visitar l’edifici.

L’Ajuntament de Sóller encara no ha quantificat el cost total de les obres per reconstruir-lo. La primera passa serà reforçar la façana de l’edifici, per després passar a retirar tota la runa que hi ha al seu interior. També s’haurà de reparar la casa del veïnat, sobre la qual hi va caure part d’una paret, causant-li danys molt greus.

Una de les parets laterals de l’edifici va cedir el passat dia 5 de setembre i, amb ella, es va desplomar tota la teulada que protegia el pati de butaques. La tribuna del teatre està seriosament danyada i és molt probable que hagi quedat inservible.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt