Ara llegint
El nou PAC de Pollença tendrà més del triple de superfície que l’actual

El nou PAC de Pollença tendrà més del triple de superfície que l’actual

El nou PAC de Pollença tendrà més del triple de superfície que l'actual

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Marga Prohens, ha posat la primera pedra del nou centre de salut i punt d’atenció continuada (PAC) de Pollença. El contracte per a la construcció de la infraestructura —que es va formalitzar amb l’empresa Proyecton Galicia— té un pressupost de 4.235.000 €. La nova edificació millorarà notablement les instal·lacions actuals, que han quedat petites i obsoletes. El termini d’execució del contracte és de catorze mesos.

El nou centre de salut de Pollença s’ubicarà al solar de Can Conill i tindrà una superfície de 2.012 m2, més del triple de l’actual, que té 623 m2. A més, serà el centre de referència del projecte Cassandra de cribratge de càncer de pulmó que coordina el Ministeri amb totes les comunitats autònomes. “Un programa que a les Illes Balears implementarà l’Hospital d’Inca, però, amb el PAC de Pollença com a centre de referència”, ha afegit la presidenta.

El nou centre de salut de Pollença disposarà, a més, d’una zona destinada a l’atenció obstètrica (amb una consulta de comare), una zona de rehabilitació (amb dues consultes de fisioteràpia) i una unitat de salut bucodental (amb una consulta d’odontologia i una altra consulta d’higienista).

També disposarà d’un espai d’aparcament de 882 m2. El projecte preveu una zona de consultes distribuïda de la manera següent: sis de medicina general, set d’infermeria, una de pediatria, una d’infermeria pediàtrica i dues de polivalents (per fer espirometries i ecografies). A la planta baixa es destinarà un espai d’uns 300 m2 al punt d’atenció continuada (PAC), amb dues consultes d’urgències, box de crítics, sala de cures, sala de cirurgia menor i un espai destinat als professionals del servei d’urgències.

Prohens ha estat acompanyada de la consellera de Salut, Manuela Garcia; del batle de Pollença, Martí March i del director general del Servei de Salut, Javier Ureña, a l’inici de les obres del nou centre de salut al solar que albergarà les noves instal·lacions.

La presidenta ha insistit que amb aquest centre de salut es demostra que el Govern inverteix en infraestructures sanitàries, “per això tenim previst destinar 435 milions d’euros durant els pròxims tres anys al pla d’infraestructures sanitàries”, ha assegurat.

La construcció del nou centre de salut és una aposta per millorar les infraestructures amb la substitució d’aquelles que actualment estan en ús, però que tenen deficiències estructurals que no es poden solucionar per mitjà d’obres d’ampliació i reforma. Aquest és un dels eixos fonamentals per modernitzar i enfortir l’atenció primària i la seva capacitat de resolució assistencial i prevenció.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt