Ara llegint
El TIB millora el servei a la zona d’Inca, badia d’Alcúdia i Ponent a partir de l’1 de març

El TIB millora el servei a la zona d’Inca, badia d’Alcúdia i Ponent a partir de l’1 de març

El TIB millora el servei a la zona d’Inca, badia d’Alcúdia i Ponent a partir de l'1 de març

El Govern de les Illes Balears, a través del Consorci de Transports de Mallorca (CTM), posa en marxa, a partir de l’1 de març, una millora global dels serveis TIB de bus regular que operen a l’entorn de la ciutat d’Inca.

Campanet i Búger (línia TIB 314) milloren la comunicació amb Inca, i passen de 10 a 15 serveis diaris. Cal destacar un nou servei a primera hora perquè els residents d’aquestes dues poblacions puguin connectar amb el tren que arriba a Palma a les 7.15h (i que també permetrà ser a la UIB abans de les 8.00 h).

Es crea una nova connexió d’ambdós pobles (Campanet i Búger) fins a sa Pobla (on tenen el centre de salut de referència), amb 6 anades i 6 tornades tots els dies feiners.

Mancor de la Vall i Biniamar (línia TIB 311) milloren la seva connectivitat amb Inca, i passen dels 9 serveis diaris actuals a 12.

També augmenten les connexions de cap de setmana i passen de 3 connexions actuals a 8 connexions diàries a partir del dia 1 de març.

El servei entre IncaLluc (línia TIB 312) incrementa notablement la capacitat de places: d’una banda, passa de 3 a 4 enllaços diaris; i, de l’altra, es prestarà sempre amb un autobús de 51 butaques (mentre que actualment s’opera amb un microbús de 22).

Muro també es beneficia de la incorporació d’aquest autobús de 51 places a la comarca d’Inca, i incrementa l’oferta diària de comunicació amb Inca de 10 a 14 serveis d’anada i tornada.

Es crea la nova línia 313 per reforçar l’oferta de transport públic al municipi de Selva. Així, conjuntament amb la línia 312, Caimari i Selva disposaran de 13 enllaços diaris amb Inca (en lloc dels 10 actuals), i Moscari passarà de 7 a 9 connexions diàries.

Ampliació del servei TIB a la badia d’Alcúdia

A partir del dia 1 de març s’iniciarà el servei suburbà entre Can Picafort i Alcúdia (línia TIB 324), amb 3 autobusos articulats que asseguraran una freqüència de 30 minuts per sentit. A més, la posada en servei d’aquesta línia 324 permetrà alliberar a la línia 302 (Can Picafort – Alcúdia – Inca – Palma) de cobrir el tram suburbà entre Can Picafort i Alcúdia, i es podrà així destinar la totalitat de les places als trajectes cap a Inca i Palma.

Reforçament de les línies TIB de Ponent per avançar el servei de bus a la temporada turística

Els principals serveis de bus regular que operen a la comarca de Ponent s’ampliaran a partir d’aquest proper divendres, dia 1 de març.

Els residents del municipi d’Andratx disposaran d’una nova connexió que els permetrà arribar a Palma a partir de les 7.00 h del dematí (línia TIB 101). Aquesta millora es mantindrà ja estable tots els mesos de l’any.

Els importants nuclis turístics de Peguera (línia TIB 102) i Santa Ponça (línia TIB 103) gaudiran, a partir de l’1 de març, de 5 enllaços addicionals diaris amb Palma. I pel que fa a Palmanova i Magaluf (línies TIB 104 i 105), l’augment d’oferta és encara més destacat, ja que passa de 20 a 28 connexions diàries amb Palma.

D’altra banda, la comunicació entre Costa de la Calma i Palma passa a fer-se exclusivament a través de la línia 103, de manera que els nuclis des CapdellàCalvià, Son Bugadelles i Galatzó (línia TIB 107) redueixen el temps de recorregut fins a Palma, per l’estalvi de temps que representa deixar de circular per Costa de la Calma. A més, aquest escurçament d’itinerari permet afegir diàriament 2 anades i 2 tornades a la línia 107.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt