Ara llegint
El Parc Natural de sa Dragonera augmenta el seu pressupost un 77%

El Parc Natural de sa Dragonera augmenta el seu pressupost un 77%

El pressupost per al Parc Natural de sa Dragonera (format per l’illa de sa Dragonera i els illots des Pantaleu i sa Mitjana) compta enguany amb un pressupost de 1.129.918,39 euros, un 77 % més respecte a l’exercici anterior.

El Programa Anual d’Execució aprovat avui es planteja com una eina de treball i consulta per garantir una bona conservació i preservació de l’espai natural protegit, fomentar la participació pública i la creació de xarxes d’estudi. Totes les accions planificades podran ser modificades o ajornades per motius de caràcter excepcional, com la seguretat i salut pública si així ho demanen les circumstàncies, segons han explicat des del Consell de Mallorca.

Entre les prioritats bàsiques del programa destaquen des del Consell les de conservar i recuperar  hàbitats i espècies vegetals, continuar amb les tasques de prevenció, control i eradicació d’espècies invasores i, sobretot, el seguiment de les espècies d’aus més emblemàtiques. A més, apostarà per les tasques de recerca i desenvolupament i per impulsar nous projectes d’investigació relacionats amb la biodiversitat, etnogràfics i culturals així com la seva interrelació amb el medi marí.

Està previst, a més, revisar la nova senyalització interpretativa del parc de conformitat amb la normativa de senyalització que estableix el Govern de les Illes Balears per als espais de rellevància ambiental.

A més, enguany el parc es dotarà d’un sistema autònom de depuració d’aigües residuals domèstiques que utilitzarà part de l’energia renovable generada a partir dels sistema fotovoltaic instal·lat al parc el 2021. Per acabar, es fomentarà i facilitarà els processos participatius de la ciutadania a com a element clau per integrar una comunitat social activa i dinàmica en el Parc Natural de sa Dragonera.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt