Ara llegint
El Port de Sóller homenatja els antics mariners i pescadors

El Port de Sóller homenatja els antics mariners i pescadors

El Port de Sóller compta des d’ahir horabaixa, diada de Sant Pere, patró dels pescadors, amb un monòlit que reconeix la labor realitzada pels vells navegants i els pescadors que han treballat durant segles en aquest indret de la costa nord de Mallorca.

El batle de Sóller, Carles Simarro, i el president de l’Associació de la Gent Gran del Port de Sóller i antic Patró Major de la Confraria de Pescadors, Jaume Enseñat, varen ser els encarregats de descobrir un monòlit de pedra que precisament Enseñat venia reivindicant des de fa anys.

Tots dos varen elogiar les diferents nissagues tant de mariners com de pescadors que tantes vegades varen arriscar les seves vides per millorar la vida dels sollerics. El Port de Sóller va tenir èpoques d’esplendor relacionades amb la navegació, que varen permetre l’establiment de rutes comercials amb la península i amb França que varen suposar riquesa econòmica i progrés per a la ciutat.

Jaume Enseñat va destacar que aquesta labor va recaure sobre gent que potser no sabia llegir ni escriure, però que era capaç de conduir un vaixell des del Port de Sóller fins a França quan encara no existien els motors i quan els instruments d’orientació a la mar eren encara molt precaris.

Es va aprofitar l’acte per presentar l’opuscle titulat “Notes històriques del Port de Sóller. Patrons i vaixells (1830-1960)” escrit per l’arxiver municipal Antoni Quetglas.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt