Ara llegint
El Port de Sóller, seu d’una reflexió col·lectiva sobre la conservació marina

El Port de Sóller, seu d’una reflexió col·lectiva sobre la conservació marina

Durant aquest cap de setmana es celebrarà al Port de Sóller la primera edició del Mediterranean Fest, el primer festival dedicat a la mar Mediterrània i la seva conservació a les Illes Balears. “El mar ens va donar la vida, és la nostra principal font d’oxigen, regula el clima del nostre planeta i ens alimenta cada dia. Conèixer-lo, estimar-lo i protegir-lo és responsabilitat de tots els éssers que habitem aquest món”, diuen els organitzadors en presentar el programa d’actes.

Expliquen també que Mediterranean Fest neix amb l’objectiu d’unir i donar visibilitat a tots els esforços de conservació marina que s’estan fent a les Illes Balears en un mateix espai i temps, perquè tothom els pugui conèixer més de prop, implicar-se i començar a viure una mica més de cara al mar.

A més, s’ha volgut fer un festival inclusiu, on tot el que tingui a veure amb el mar també s’hi pugui unir. Per tant, a més de la presència de científics, ONGs, projectes de conservació marina, taules rodones amb pescadors, activitats de neteja de platges i de fons submarins, busseig, tallers infantils, projeccions de documentals i molt més, també s’hi inclouran esports relacionats amb la mar, com ara l’hydrofoil o el campionat de psicobloc oficial de les Balears, que serà acollit pel festival al mateix Port de Sóller.

“La ciència i la conservació marina solen estar vinculades a esdeveniments seriosos i no accessibles a tots els públics. Per això, hem triat donar al nostre esdeveniment el nom i la forma d’un festival, on també tindrem art, música i un mercat d’artesans locals”, han explicat.

Científics, conservacionistes, esportistes, artistes, pescadors artesanals, periodistes… per primer cop units en un mateix esdeveniment que girarà al voltant del que tenen en comú: el gran blau.

L’organització comptarà amb la presència d’entitats destacades en el marc de conservació marina de les Illes Balears, com ara la Fundació Marilles, que treballa per convertir les Balears en un exemple mundial de conservació de la mar. En col·laboració amb Marilles, Mediterranean Fest es convertirà durant aquest cap de setmana en un altaveu del Pacte Blau Balear, un acord que proposa als partits polítics i entitats el compromís i l’adopció d’un conjunt de mesures per garantir la conservació marina a l’arxipèlag .

També hi seran presents altres destacades organitzacions com la Fundació Palma Aquarium, Save The Med, Shark Med, MARE, Observadors del Mar, Projecte Calant Xarxes, Dones de la Mar Balear, entre d’altres.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt