Ara llegint
El Santuari espera uns 5.000 pelegrins que faran dissabte a la nit la Pujada a Lluc a Peu

El Santuari espera uns 5.000 pelegrins que faran dissabte a la nit la Pujada a Lluc a Peu

El Santuari espera uns 5.000 pelegrins que faran dissabte a la nit la Pujada a Lluc a Peu

Aquest dissabte tendrà lloc la 42ena edició de la Pujada a Lluc a Peu de la Part Forana, amb sortida des de 45 pobles diferents de Mallorca. Durant aquests dies Lluc es prepara per rebre els pelegrins a primera hora del dematí amb xocolata calenta, una trobada de gegants i una missa a l’acolliment.

Durant les darreres setmanes s’ha anat presentat el cartell de la Pujada a Lluc a Peu a diferents municipis de l’illa que hi participen. Avui el president de l’Associació d’Antics Blauets, Llorenç Gelabert, s’ha encarregat de fer arribar el cartell al Consell de Mallorca.

La pujada, organitzada per l’Associació d’Antics Blavets, que se celebrarà la nit del 9 al 10 de setembre, preveu reunir enguany més de 5.000 peregrins. “Ho hem aconseguit. Estam molt satisfets perquè enguany la pujada es podrà celebrar amb normalitat, tot i les incerteses. El procediment estava estancat i la pujada a Lluc de la part forana estava en greu perill. Però després de mesos de feina, hem trobat una solució perquè enguany es pugui celebrar aquesta tradició tan arrelada com s’ha celebrat des de fa 42 anys, des dels diferents municipis de la nostra illa” ha assegurat Llorenç Galmés, president del Consell de Mallorca.

Per la seva banda, des de l’organització, Llorenç Gelabert ha volgut “agrair públicament” a la institució insular la recuperació de la Pujada a Lluc de la Part Forana amb el mateix format que l’ha fet tan popular “perquè varen entendre que nosaltres no podíem adaptar-nos a les exigències que ens varen fer des d’emergències i agraïm mot la solució tècnica que s’ha trobat entre Emergències, el Consell de Mallorca i la nostra associació”.

Aquest esdeveniment compta amb el suport del Consell de Mallorca, qui farà una aportació de 55.745 euros.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt