Ara llegint
El TSJIB dona la raó al Consell de Mallorca en el litigi del camí vell de Selva a Lluc

El TSJIB dona la raó al Consell de Mallorca en el litigi del camí vell de Selva a Lluc

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears s’ha posicionat a favor del departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca pel que fa a la titularitat del camí vell de Selva a Lluc.

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha destacat que «ara que tenim aquest camí confirmat, l’objectiu és seguir obrint trams, per a la qual cosa depenem de la justícia. Com per exemple, el recorregut entre Can Picafort i Inca de la Ruta Artà-Lluc, que ara està tancat a causa de tres o quatre trams amb problemàtiques semblants.»

«El camí està obert, és transitable i està senyalitzat, però puc dir que s’estudiarà la necessitat de dur a terme un projecte per construir uns marges que evitin l’erosió del torrent», ha afegit la consellera.

Per la seva banda, el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, ha recordat que «la Ruta Artà-LLuc fa més de dos anys que està oberta i senyalitzada i, amb aquesta nova resolució, se seguirà treballant en la millora i condicionament d’aquesta ruta senderista pel camí vell de Lluc».

Ruta Artà-Lluc GR 222

La Ruta Artà-Lluc GR 222 proposa enllaçar les serres de Llevant i el Parc Natural amb la zona central de la serra de Tramuntana, declarada patrimoni de la humanitat.

L’itinerari ofereix al senderista una gran varietat de paisatges, alguns de gran singularitat, com el litoral gairebé verge de la península de Llevant, les zones dunars de la badia d’Alcúdia, les garrigues atapeïdes de Santa Margalida, els espais agrícoles del Pla de Mallorca o els costers marjats de les muntanyes de Caimari.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt