Ara llegint
Els cavalls entren dos dies a la setmana a la residència d’ancians de Calvià

Els cavalls entren dos dies a la setmana a la residència d’ancians de Calvià

Els cavalls entren dos dies a la setmana a la residència d'ancians de Calvià

La cita és cada dimarts i dijous. Els 58 residents de la Llar de Calvià i els 10 del centre de dia poden interactuar amb cavalls a les pròpies instal·lacions de la residència en un programa d’equinoteràpia posat en marxa aquesta setmana gràcies a la col·laboració amb el Club Hípic Es Pas de Calvià vila. L’activitat ha estat organitzada i supervisada per la psicòloga del centre, Josefina Riera. Els convidats especials del debut han estat els ponis Taca i Pancho.

Riera ha explicat que es tracta d’un nou model de teràpia en què el resident canvia de rol. “Passa de ser cuidat i atès a ser ell qui es preocupi pel cavall, que s’involucri en la seva alimentació, raspallat. El cavall aconsegueix captar l’atenció del resident, cosa que afavoreix l’estimulació cognitiva, la participació física, el reforç de la memòria…”, detalla.

Els ponis arriben fins a les butaques on seuen els ancians.

El gerent de la Llar de Calvià, Juan Caimari, ha assenyalat que “el valor de l’equinoteràpia a la gent gran va més enllà del moment, de l’emoció i de l’experiència d’interactuar amb els animals. S’ha comprovat el benefici físic i psicològic de les sessions, la manera com estableixen vincles afectius i es desenvolupen les capacitats cognitives. Alguns dels nostres residents viuen amb una mobilitat reduïda que els priva de fer activitats a l’exterior. Amb l’equinoteràpia els portem aquestes experiències a casa”.

Juana María Prats, tinent d’alcalde de Tercera Edat, ha posat èmfasi en l’aposta de millores en la gestió de la Llar: “Pot semblar que tot està fet, però no és així. En la cura dels nostres majors hem d’implantar programes i activitats, confiar en els experts de la gestió geriàtrica i seguir-ne les recomanacions. Tot allò que puguem fer per millorar la qualitat de vida els nostres residents serà valorat. Hem de conservar allò que s’ha fet bé, millorar allò que sigui millorable i obrir-nos a noves possibilitats”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt