Ara llegint
La recollida selectiva s’apropa als allotjaments turístics de Pollença amb un projecte pilot

La recollida selectiva s’apropa als allotjaments turístics de Pollença amb un projecte pilot

La recollida selectiva s'apropa als allotjaments turístics de Pollença amb un projecte pilot

El reciclatge és un hàbit cada vegada més assentat entre les llars de les Illes Balears, però hi ha moments de l’any, com per exemple durant el període vacacional, que existeix una major quantitat de turistes que visiten les illes i, per tant, un increment molt important en la generació de residus. En aquest context, sempre es poden cercar solucions per reciclar més i millor, facilitant que aquest hàbit mediambiental sigui una realitat també en l’època estival.

Ecoembes, l’organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d’envasos a Espanya, juntament amb Homerti, un dels principals gestors d’habitatges turístics d’Espanya, han signat un acord de col·laboració amb l’objectiu de potenciar el reciclatge d’envasos de llaunes, plàstic i brics (contenidor groc) i paper i cartó (contenidor blau) als apartaments de lloguer turístic de les Illes Balears, un destí molt freqüentat entre els turistes nacionals i estrangers.

Així, i comptant amb el suport inicial de l’Ajuntament de Pollença, s’ha posat en marxa la iniciativa EcoHoster, un projecte que es durà a terme durant els mesos de juliol, agost i setembre i que neix amb la intenció d’acreditar als apartaments turístics compromesos amb el reciclatge i, al mateix temps, promoure la correcta separació dels residus entre els turistes.

En paraules de Martí March, batle de Pollença, “un dels nostres objectius com a Ajuntament és donar tot el suport necessari per a la millora de la recollida selectiva dels diversos residus. En aquest sentit, la nostra col·laboració des d’EMSER i juntament amb Ecoembes i Homerti, en relació amb la recollida selectiva als apartaments turístics, és fonamental tenint en compte la importància d’aquest sector a Pollença”.

De la mateixa manera, Joana Aina Campomar, regidora de Serveis i EMSER, ha explicat que “la recollida selectiva és essencial i al nostre municipi implicar als habitatges vacacionals, imprescindible per poder fer una bona gestió dels residus”.

Amb aquest acord, i amb la posada en marxa d’aquesta primera fase del pilot, s’ofereix assessorament als inquilins dels apartaments turístics gestionats per Homerti, dotant-los de materials, pòsters i vinils informatius amb la idea d’ajudar-los a realitzar una correcta separació dels residus.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt