Ara llegint
La Ruta de Pedra en Sec s’amplia amb variants cap a Puigpunyent

La Ruta de Pedra en Sec s’amplia amb variants cap a Puigpunyent

La Ruta de Pedra en Sec s'amplia amb variants cap a Puigpunyent

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, s’ha reunit amb el batle de Puigpunyent, Antoni Marí, per presentar les noves variants que s’inclouen en el Pla Especial d’Ordenació i de Protecció de la Ruta de Pedra en Sec i que connecten amb el terme municipal de Puigpunyent. A la reunió també hi han assistit la directora insular de Medi Ambient, Inmaculada Férriz, i el regidor d’urbanisme, Miquel Estrades.

La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha destacat que «el nostre objectiu amb l’ampliació de la Ruta de Pedra en Sec és generar més consciència ecològica amb la creació de nous i millors espais a la natura. La nova variant de sa Vileta suposa incloure un itinerari de gran interès històric. Feim més accessible la serra de Tramuntana per a la ciutadania millorant la seguretat de la ruta amb el condicionament del traçat, la qual cosa permet gaudir amb respecte de l’interès patrimonial i paisatgístic del recorregut».
 
«La Ruta de Pedra en Sec, la columna vertebral del senderisme a la nostra Serra, canvia cap a millor amb la modificació que va aprovar el Ple del Consell de Mallorca fa unes setmanes. Ara la ruta serà més llarga i arribarà a més nuclis de població. També serà més moderna i segura, tot pensant  en què la gent de la nostra illa es pugui apropar a la natura sense perill i d’una forma poc impactant. A més, creim que l’augment d’opcions per fer senderisme permetrà alleugerir la concentració de visitants a certs punts de la Serra», ha afegit la consellera Ribot.

La variant Calvià de la Ruta de Pedra en Sec GR-221 està oberta i senyalitzada i ara amb la nova modificació del Pla Especial s’hi afegeixen les noves variants de sa Vileta i Galilea.

Variant J. La Vileta

La variant s’inclou d’acord amb la petició de l’Ajuntament de Palma i de l’Ajuntament de Puigpunyent i suposa incloure un itinerari de gran interès històric i constructiu (en alguns trams està empedrat). També permet connectar la Ruta de Pedra en Sec amb Palma, millorant-ne la connectivitat, ja que s’hi podrà accedir amb transport públic.

Variant I. Galilea

S’inclou d’acord amb la petició de l’Ajuntament de Puigpunyent i de l’Ajuntament de Calvià. Es tracta del camí de sa Font Nova, que permet connectar Galilea amb la finca pública de Galatzó. És un camí públic tradicional que empraven els treballadors de Galilea per anar a treballar en les tasques agrícoles de la finca de Galatzó. Amb aquesta incorporació es completa la connectivitat de la Ruta amb tota la xarxa de camins i itineraris del municipi de Calvià i també facilita una major connexió amb les zones turístiques del municipi i amb tota la gent que, a dia d’avui gaudeix de la finca del Galatzó.

El tram 1 es modifica per aprofitar un vial que ja hi ha amb més bones condicions. A més, el tram urbà que arriba fins a la plaça de l’Església de Galilea se substitueix per un nou traçat, trams 5 i 6, per millorar-ne la seguretat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt